Početna  /  Požari u Hercegovini, najteža situacija u Bileći
Hercegovina

Požari u Hercegovini, najteža situacija u Bileći

Na području Hercegovine jutros je najteža situacija u opštini Bileća, gdje je aktivno devet požara, a tokom noći uspješno su odbranjene kuće u selima Zasada i Hodžići, potvrđeno je Srni u Regionalnom centru Civilne zaštite u Bileći.

FOTO: RTRS/ nArhiva

Aktivni su požari i u rejonu sela Zvijerina, Šobadine, Rioca, Trenslava, Koravnica, te na planini Viduša, gdje se vatra širi u dva kraka – prema Viduškom polju i Bukovom vrhu, ali kuće nisu ugrožene.

I u ostalim opštinama Hercegovine, osim u Berkovićima, aktivno je po nekoliko požara, ali jutros ne prijete naseljenim mjestima.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk kaže da je na požarištima stanje znatno stabilnije. On kaže da su sinoć i jutros izvršili “desant” – spuštanje iz helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske jednog broja vatrogasaca na kotu Motka, najviši vrh planine Bjelasice, gdje je zbog nepristupačnosti terena moguće doći samo na taj način.

U Ljubinju je aktivan požar na planini Ilija, ali se ne gasi, jer gori na nepristupačnom terenu. Na području opštine Nevesinje lokalizovan je požar u rejonu Gornja Trusina, dok je u mjestu Kovačica lokalizovan.

U Gacku su aktivna tri požara, i to na planini Babe, gdje gori kvalitetna šuma, na području Mrđenovića vatra je pod kontrolom, a ekipe su na terenu i na Stepenu u rejonu Kameno brdo.

0 Shares
0 Shares
Copy link