Početna  /  Policija na Kosovu u pripravnosti zbog mogućih terorističkih napada
Vijesti

Policija na Kosovu u pripravnosti zbog mogućih terorističkih napada

Kosovska policija primjenjuje od danas poseban operativni plan, izjavio je sinoć za Tanjug zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Policija Kosova (foto: REUTERS/ Marko Đurica)
Policija Kosova (foto: REUTERS/ Marko Đurica)

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vrijeme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez Kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je sinoć upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupštinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti naglasivši da su već preduzete određene mjere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu donio je Generalni direktorijat Kosovske policije u Prištini.

Nije prvi put da američka ambasada upozorava svoje građane, a poziv na povećanu opreznost tokom vjerskih praznika upućen je i prošle godine.

Mustafa održao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Kosovski premijer Isa Mustafa održao je u četvrtak sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost na kojoj se razgovaralo o bezbjednosnoj situaciji na Kosovu.

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu vlade u Prištini navodi se da se na sjednici razgovaralo i o akcijama koje preduzimaju prištinske institucije kako bi se “zaštitili sigurnost i ustavni poredak”.

Na sastanku je bilo riječi i o koracima nadležnih institucija “u prevenciji i suočavanju sa izazovima u sektoru bezbjednosti”.

Inače, sjednica vlade koja je bila zakazana za petak u 9.00 časova odložena je za neki drugi dan, saopšteno je ranije iz kosovske vlade.

0 Shares
0 Shares
Copy link