Početna  /  Podgorica: Bacio bombu na američku ambasadu pa se ubio
Crna Gora

Podgorica: Bacio bombu na američku ambasadu pa se ubio

Jedan muškarac bacio je oko ponoći bombu na zgradu američke ambasade u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo, potvrdila je Vlada Crne Gore. Policija sumnja da je u pitanju Dalibor Jauković (43), koji je rođen u Kraljevu, ali živi u Podgorici, navode podgoričke Vijesti.

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača.

“Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedna osoba je izvršila samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva ta osoba je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacila u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem”, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je za RTCG da je izvršila uviđaj ispred ambasade SAD u Podgorici i da je o napadu i samoubistvu za sada neidentifikovanog napadača obavijestila Specijalno državno tužilaštvo (SDT). Ona je rekla da su istražitelji na mjestu napada pronašli i izuzeli tragove i da je tijelo napadača poslato na obdukciju.

Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je rekao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi Njujork Tajms. Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Očevidac je agenciji Beta kazao da je čuo dvije detonacije jednu za drugom, da je brzo došla policija i pogrebna služba koja je odnijela tijelo.

0 Shares
0 Shares
Copy link