Ponedjeljak, 20.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Podgorica: Bacio bombu na američku ambasadu pa se ubio

  Podijeli:

  Jedan muškarac bacio je oko ponoći bombu na zgradu američke ambasade u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo, potvrdila je Vlada Crne Gore. Policija sumnja da je u pitanju Dalibor Jauković (43), koji je rođen u Kraljevu, ali živi u Podgorici, navode podgoričke Vijesti.

  Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača.

  “Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedna osoba je izvršila samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva ta osoba je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacila u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem”, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

  Viša državna tužiteljka Crne Gore Tanja Čolan Deretić izjavila je za RTCG da je izvršila uviđaj ispred ambasade SAD u Podgorici i da je o napadu i samoubistvu za sada neidentifikovanog napadača obavijestila Specijalno državno tužilaštvo (SDT). Ona je rekla da su istražitelji na mjestu napada pronašli i izuzeli tragove i da je tijelo napadača poslato na obdukciju.

  Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin je rekao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi Njujork Tajms. Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

  On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

  Očevidac je agenciji Beta kazao da je čuo dvije detonacije jednu za drugom, da je brzo došla policija i pogrebna služba koja je odnijela tijelo.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI