Početna  /  Počela priprema terena za izgradnju trebinjskog aerodroma – Prvi avion za godinu dana
Hercegovina

Počela priprema terena za izgradnju trebinjskog aerodroma – Prvi avion za godinu dana

TREBINjE – Kako sada stvari stoje, Trebinje bi, prema planu biznismena Rodoljuba Draškovića, naredne godine u ovo doba trebalo da dobije aerodrom na Zubcima. Radnici su već počeli da izvode radove na rasčišćavanju terena za izgradnju aerodroma na lokalitetu Dubrave.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Gradnja aerodroma prvobitno je zamišljena u sklopu projekta „Grad sunca“, ali, kako je Drašković nedavno objasnio u emisiji „Sedmi dan“ na Herceg televiziji, zbog nepovoljnog terena za gradnju, a uz konsultovanje sa stručnjacima iz Beograda, odlučio je da lokaciju ipak premjesti na Zubce.

Novac za ovu investiciju, kazao je Drašković, već je obezbijedio iz prošlogodišnjeg profita, pa ne planira da aerodrom bude u kombinaciji privatnog i javnog vlasništva.

“Ovaj aerodrom ću izgraditi za godinu dana. Naredne godine u ovo doba, ako ništa drugo, na tu pistu sletiće moj avion”, uvjeren je Drašković.

Kako je najavljeno iz kompanije „Svislajon“, aerodrom će pored piste dužine 1.800 metara imati i sve potrebne tehničke sadržaje: kontrolni toranj, pristanišne platforme za stacioniranje aviona, upravnu zgradu, meteorološku službu, hangar sportske i opšte avijacije, te pristupne saobraćajnice.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Podsjećamo, Skupština Grada Trebinja donijela je na posljednjem zasijedanju odluku da proda 200.000 m2 gradskog građevinskog zemljišta na lokaciji Dubrave – Zubci vlasniku koncerna „Svislajon“ Rodoljubu Draškoviću za izgradnju aerodroma.

Iako su na početku zasijedanja odbornici SNSD-a, DNS-a i jedini odbornik NDP-a napustili skupštinsku salu, odluka o prodaji je ipak donesena, a lokalna opozicija je najavila da će pokušati da poništi sve što je odlučeno na toj skupštini.

Moja Hercegovina

2 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link