Početna  /  Pjesnički pozdrav proljeću u Bileći – mladi pjesnici pokazali raskošan talenat
Hercegovina

Pjesnički pozdrav proljeću u Bileći – mladi pjesnici pokazali raskošan talenat

BILEĆA – Povodom svjetskog dana poezije Zavičajni klub “Osvit” iz Bileće organizovao je sinoć pjesničko veče i kulturno-zabavni program „Mladi pjesnici – budućnosti vjesnici“ u bilećkom Domu kulture. Deset talentovanih mladih pjesnikinja i pjesnika govorilo je izabrane stihove pjesama čiji su motivi uglavnom ljubav i radovanje proljeću i prirodi koja se budi.

Milica Nosović
Milica Nosović

Predsjednik ZK „Osvit“ Miodrag Hrnjez – Ljumo rekao je za “Moju Hercegovinu” da se ovo pjesničko veče tradicionalno priređuje osmu godinu zaredom, te da se svake godine trude da donesu neki novi sadržaj bilećkoj publici. Hrnjez je, takođe, istakao da se Bileća pokazala kao svojevrsan rasadnik mladih pjesničkih talenata koji su prema njegovom mišljenju budućnost poezije.

„Večeras je nastupalo desetak pjesnika. Oni su svi mladi pjesnici i sigurno budućnosti vjesnici. To je naš moto od početka. Bileća je jedan od rijetkih gradova koji obilježavaju ovaj svjetski dan poezije i do sada je nastupalo preko stotinu mladih pjesnika. Od njih je petoro objavilo knjige. Znači da je iz ovoga rasadnika već izniklo jedno divno sjeme i ova djeca su budućnost naše poezije prepoznatljiva i vidljiva“, rekao je Ljumo.

Predsjednik ZK "Osvit" Miodrag Hrnjez-Ljumo (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)
Predsjednik ZK “Osvit” Miodrag Hrnjez-Ljumo (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Jedna od bilećkih pjesnikinja koja se, iako veoma mlada, može pohvaliti sa dvije izdate knjige je Lazarela Mićunović. Ona je sinoć govorila stihove pjesama iz svoje zbirke „Gospodin orlovskog srca“. Za “Moju Hercegovinu” ona kaže da je ljubav primarni motiv njenih pjesama, te da se nijedna prava knjiga ne piše riječima već isključivo srcem.

„ Zbirka pjesama Gospodin orlovskog srca je satkana od niza ljubavne poezije kroz koju se prožima filozofija života i življenja čovjeka uopšte, zato što je čovjek bez ljubavi prazan. Jedina prava filozofija života je upravo ljubav, to je jedino što ima smisla“, objasnila je mlada poetesa za naš magazin.

Lazarela Mićunović (FOTO: Moja Hercegovina)
Lazarela Mićunović (FOTO: Moja Hercegovina)

Osim pjesnika, svojim nastupom veče su uljepšale članice plesne grupe „Heo“ sa svojom hip-hop koreografijom, zatim mlada solistkinja Violeta Kešeljević, te Siniša Dželetović -Džela koji je prisutne zabavio sa nekoliko numera.

Milena Koprivica

0 Shares
0 Shares
Copy link