Početna  /  Opozicija: “Pobjeda Dragana Čavića u Banjaluci je uvod u promjene u RS-u”
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Opozicija: “Pobjeda Dragana Čavića u Banjaluci je uvod u promjene u RS-u”

BANjA LUKA – Predstavnici opozicije u RS održali su press konferenciju na kojoj su predstavnici stranaka iz koalicije Savez za promjene iskazali jednoglasnu podršku Draganu Čaviću kao kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.

N1
N1

Čavić je u uvodu istakao da ima rješenja za Banjaluku, odnosno za probleme koji opterećuju grad.

“Zapošljavanje nam je prioritet, svake godine sve više i više, preko javih postupaka. To će biti politika Saveza za promjene. Uradićemo ono što naši suparnici nisu uspjeli proteklih godina. Rješavaćemo pitanje djece koja ne mogu u vrtić, izgradnje spomenika u centru, vraćanje sjaja banjalučkom sportu. Banjaluka mora da se mijenja”, smatra Čavić.

Banjaluci trebaju rješenja, a ne obećanja – istakao je.

“Ozbiljno smo pripremili program za izbore. Imamo kapacitet, i da Banjaluka bude grad ozbiljnih rješenja – da Banjaluka bude ozbiljan grad u regiji”, kazao je Čavić.

Ognjen Tadić smatra da postoji nekoliko kandidata iz Banjaluke koji su dostojni poštovanja, ali samo jedan može da vodi Banjaluku – to je Dragan Čavić.

“On je donosio promjene u RS, a neophodne su. Nadam se da će ga glasači podržati. Čavić nastupa kao iskustvena, sposobna ličnost – dajem mu veliku prednost u odnosu na protukandidata”, smatra Tadić.

Istakao je da je Dragan Čavić šansa za Banjaluku, koju treba prepoznati.

Branislav Borenović smatra da se na narednim izborima bira između dva koncepta.

“Jednog kojeg gledamo 15 godina, i koncepta koji nudi bolju Banjaluku. Borimo se sa mafijaškom i tajkunskom državom, i životom”.

“Borimo se da ponudimo bolja rješenja. Čavić je naš kandidat, PDP će stati iza njega. Očekujemo da će pobijediti, i da gradimo u Banjaluci sve ono što je potrebno njenim građanima. Čavić možda da obezbijedi razvoj i oporavak, i sve ono što Banjalučani nisu imali do sada”, izjavio je na press konferenciji opozicije.

Pobjeda Čavića u Banjaluci će biti uvod u promjene na vlasti u RS. Pozivam građane da i o tome razmisle – kazao je Borenović.

On smatra da kada Čavić pobijedi u Banjaluci – otvorena su vrata da pobijede i u RS.

Obratio se i član predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, koji je ispred Saveza za promjene pobijedio na izborima za člana Predsjedništva BiH. I on je uvjeren da će Čavić pobijediti na predstojećim izborima za gradonačelnika Banjaluke.

“To će mu biti velika obavzea. Idući izbori su izjašnjenje. Da li su građani da ostane ko što je bilo, da li su zadovoljni sa onim na što Banjaluka liči – ili su da Banjaluka uđe u fazu razvoja, da grad bude ljepši”, smatra Ivanić.

“Ovo će biti neka vrsta referenduma – za postojeće ili za novo. Nova energija koju Čavić ima, upornošću – ali uz podršku građana, Banjaluka će dobiti novog gradonačelnika. Postat će ono što treba da bude, jedan od ključnih centara u bivšoj Jugoslaviji – što do sada nije bila”, kazao je Ivanić.

On smatra da je to dugoroična bitka – ko pobijedti u Banjaluci, taj će napraviti veliki iskorak za naredne izbore. “Čavić u nama ima istinsku podršklu. zajedno ćemo pobijediti, kao što smo i prije dvije godine”,kazao je Ivanić.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap