Početna  /  Odbojkaški sudija iz Ljubinja Nikola Kozić sudio polufinale Evropskog kupa u Rusiji
Hercegovina ljubinje

Odbojkaški sudija iz Ljubinja Nikola Kozić sudio polufinale Evropskog kupa u Rusiji

LjUBINjE – Međunarodni odbojkaški sudija iz Ljubinja Nikola Kozić sudio je danas u Kazanu (Rusija) polufinalnu utakmicu Evropskog Cev Kupa u ženskoj konkurenciji između ruskog Dinama iz Kazana i turskog Galatasaraja iz Istanbula. 

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Koziću je ukazano povjerenje da među više od 300 međunarodnih sudija iz Evrope baš on bude izabran da sudi polufinale ovoga prvenstva.  Ovo je, takođe, veliko priznanje za Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine, kao i Odbojkaški savez Republike Srpske, koje jedino sudije predstavljaju u završnicama evropskih takmičenja, s obzirom na to da BiH nema klubova u ovim takmičenjima.

Arbitar iz Ljubinja na utakmici u Kazanu obavljao je zadatke drugog sudije, a kako kaže za “Moju Hercegovinu”, ovo je za njega bio najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri.

“Utakmica je bila lagana, uz neizvjestan ‘zlatni set’. Bilo je zadovoljstvo suditi ovakvu utakmicu pred skoro dvije hiljade ljudi, posebno imajući u vidu da se do sada nisam susretao ni sa čim sličnim. Ovdje se mnogo pažnje posvećuje odbojci što se vidi kroz odlične uslove koje imaju klubovi, igrači, te službena lica, a fasciniran sam i samim centrom za odbojku u Kazanu i spektakularnom organizacijom utakmice”, rekao je Kozić nakon meča.

Za ovu utakmicu je zanimljivo da se igrao “zlatni set” koji je odlučio finalistu ovog Kupa, a to je bila domaaća ekipa koja je u današnjem meču slavila sa 3:0, i u “zlatnom setu” sa 15:11.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link