Početna  /  Nevesinjski studenti potpisali ugovore o stipendiranju
Hercegovina

Nevesinjski studenti potpisali ugovore o stipendiranju

NEVESINJE – Svečano je bilo danas u Velikoj sali opštine Nevesinje gdje je 150 studenata svečano potpisalo dokumenta za opštinsku stipendiju.

(FOTO: Moja Hercegovina)
(FOTO: Moja Hercegovina)

Zamjenik načelnika opštinne Milutin Samardžić se obratio prisutnima riječima da opština Nevesinje svakodnevno prati rad i trud studenata, a da je skromna stipendija vid nagrade kojim se opština pokušava odužiti.

,,Opština Nevesinje se trudi da stvori ambijent da ostanete ovde, da gradite sebe i Nevesinje. Iz budžeta opštine se izdvaja 175.000 maraka za stipendiranje studenata, a danas će 150 studenata potpisati ugovor o stipendiji, od toga su tri učenika generacije koja primaju po 150 maraka i tri talentovana studenta koja primaju po 120 maraka i jedan učenika bez roditeljskog staranja”, rekao je Samardžić.

22

Sedamnaest nevesinjskih studenata se odreklo stipendije jer su u međuvremenu ostvarili pravo na neke druge oblike stipendiranja.

U ovogodišnji fond za stipendije ušla su i sredstva kojih su se odrekli pojedini odbornici i dio plate koje se odrekao načelnik opštine Milenko Avdalović.

Ljubiša Bukvić

0 Shares
0 Shares
Copy link