Četvrtak, 23.01.2020
More

  Nevesinjci krenuli na hodočašće u Žitomislić

  Podijeli:

  NEVESINJE –  Trinaest članova Planinarsko-ekološkog društva ,,Zimomor” iz Nevesinja krenulo je danas na hodočašće u kojem će prepješačiti oko 50 kilometra kako bi pristustvovali jutarnjoj liturgiji u manastiru Žitomislić koji sutra proslavlja Blagovijest Presvete Bogorodice – krsnu slavu manastira.

  (FOTO: Moja Hercegovina)
  (FOTO: Moja Hercegovina)

  Hodočasnici su u 17 časova krenuli iz Nevesinja, a plan je da se, krećući se preko sela Udrežnje, Jasena, Šćepan Krst, Ljubljenice i Hodova prebace do puta za Stolac, a onda da preko Stanojevića i Pjesaka stignu do manastira Žitomislić.

  Nikola Bovan, jedan od učesnika hodočašća kaže je plan da u portu manastira Žitomislić stignu sutra oko osam časova uz cjelonoćno pješačenje.

  ,,Mi volimo prirodu i šetnju i uvijek volimo da obilazimo nove destinacije. Takođe je vjera doprinijela da se odlučimo na hodočašće do Žitomislića, kao i značaj samog manastira za naš narod”, kaže Bovan.

  Nikola Bovan (FOTO: Moja Hercegovina)
  Nikola Bovan (FOTO: Moja Hercegovina)

  Među hodočasnicima ističe se i jedna djevojka. Anita Došlo kaže da je dugogodišnji član Zimomora, sa kojim je obišla brojne destinacije i da se raduje svakom putovanju, naročito kada su u pitanju poklonička putovanja.

  Članovima Zimomora ovo nije prvo pokloničko putovanje, a osim posjete manastiru Žitomislić koje polako postaje tradicionalna destinacija nevesinjskih planinara uskoro organizuju pokloničko putovanje do manastira Ostrog.

  (FOTO: Moja Hercegovina)
  (FOTO: Moja Hercegovina)

  Ljubiša Bukvić

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI