Početna  /  “Nešić i Selak su na protestu dobili ono što zaslužuju – zvižduke i negodovanje”
Izdvajamo Teme i komentari

“Nešić i Selak su na protestu dobili ono što zaslužuju – zvižduke i negodovanje”

Nenad Nešić, kao i Goran Selak su u subotu dobili upravo ono što zaslužuju – zvižduke i negodovanje okupljenih. Drago mi je što su građani tako reagovali i poslali jasnu poruku njima, ali i onima koji su pristali da zajedno sa njima organizuju proteste.

Rekao je ovo za portal Moja Hercegovina Ozren Perduv, predsjednik Pokreta pravde, komentarišući pridruživanje DNS-a i SPS-a opozicionom bloku i njihov zajednički nastup sa SDS-om, PDP-om i Pokretom za pravdu i red na nedavnim protestima održanim na banjalučkom Trgu Krajine.

“Poražavajuća je ta saradnja opozicije sa DNS-om i SPS-om. Mi iz Pokreta pravde smo odmah donijeli odluku da ne podržimo taj protest upravo zbog činjenice da su organizatori istog između ostalih Nešić i Selak. Kakva poruka se šalje svima nama ako ‘stara’ opozicija u svoje redove kao ravnopravne partnere prihvata jednog Nešića ili jednog Selaka. Šta ta ista ‘stara’ opozicija govori o samoj sebi ako imamo u vidu sve ono što su oni govorili za Nešića i Selaka”, ističe Perduv.

Dodaje i da bi, prema njegovom mišljenju, mnogo više ljudi bilo na protestu da predsjednici DNS-a i SPS-a nisu bili među organizatorima.

“Ako će uslov za rušenje Dodika biti da Nešić ili Selak dobiju neku od najvažnijih funkcija u državi šta smo onda napravili i postigli? Bojim se da će ovakvim ponašanjem ‘stare opozicije’ građani izgubiti nadu i vjeru da će ovdje doći do bilo kakvih suštinskih promjena”, ističe Perduv.

Naš sagovornik se osvrnuo i na podršku koju je od okupljenih građana dobio poslanik u Narodnoj skupštini Nebojša Vukanović.

“Moj je utisak da građani u Nebojši Vukanoviću zaista vide jednog iskrenog opozicionara koji je potpuno beskompromisan u borbi protiv nenarodnog režima. Rekao bih da je opšti utisak da je Vukanović dao čitavog sebe u borbi koju vodi protiv režima i da za to plaća visoku cijenu. Njegovi nastupi u Narodnoj skupštini RS su toliko iskreni i žestoki i stiče se utisak da Vukanović govori jezikom građana koji su ga birali i koje predstavlja”, kaže Perduv.

Dodaje da Vukanović nije “tatin sin”, već čovjek iz naroda, koji je stalno među građanima.

“On putuje po čitavoj BiH, ne priča istrošene nacionalističke priče, ne pravi performanse, služi se jezikom pomirenja i saradnje. Sve su to razlozi zbog kojih uživa podršku. Vukanović zna i da kritikuje i kolege iz opozicije, ali se bojim da će saradnjom sa Selakom i Nešićem izgubiti dio podrške i nadam se da je i sam toga svjestan”, kaže Perduv.

Skandaloznim ocjenjuje reakciju Nenada Nešića sa pomenutog opozicionog protesta, na kojem je lider DNS-a zaprijetio grupi građana među kojima je bio i Ozrenov brat, Petar Perduv.

“U subotu je malo nedostajalo da dođe i do fizičkog obračuna sa građanima koji su ga izviždali. Ali, to baš i jeste Nešić. Njegova slika i prilika. Osoba sa kojom ne treba imati nikakvog posla. Jedino ko sa Nenadom Nešićem treba da ima posla jeste tužilaštvo, ali nažalost u tužilaštvima sjede kriminalci čiji je jedini zadatak da drže predmete u ladicama”, zaključio je naš sagovornik.

Podsjećamo, do pomenutog sukoba je došlo zbog transparenta “Od papaka crveni se bina, našu podršku samo Vukan ima” i skandiaranja grupe građana u kojem se potencirala nekadašnja saradnja dijela organizatora protesta sa vladajućim SNSD-om, a što se Nešiću nije svidjelo.

“Predsjednik DNS-a Nenad Nešić, nakon što sam mu iz publike uzvikivao ‘papak’ i zbog transparenta ‘Od papaka crveni se bina, našu podršku samo Vukan ima’, silazeći sa bine dva puta mi je rekao u lice ‘naći ću te’. Nekoliko minuta poslije toga, čovjek iz njegovog obezbjeđenja ponovio je iste riječi, sa uperenim prstom u mene, sa udaljenosti od 10 metara”, objavio je na Fejsbuku nakon protesta Petar Perduv.

Intervju Moje Hercegovine sa Petrom Perduvom pročitajte na sljedećem linku:

Petar Perduv za MH: Protesti – Nada? Debakl “kompromisa”!

10 Shares
10 Shares
Copy link