Početna  /  “Nepristojna ponuda” radnicima Boksita iz Milića
Republika Srpska

“Nepristojna ponuda” radnicima Boksita iz Milića

Kompanija “Boksit” iz Milića ponovo je u jeku afere, zbog “nepristojne ponude” ove kompanije prema radnicima koji su protiv iste najavili tužbu. Radnici: Goran Stanišić, Milenko Mimić, Milenko Bošnjačić, Radoslav Majstorović, Dragoje Milić, Neđo Simeunović i Milenko Bačić u oktobru mjesecu tekuće godine podnijeli su tužbu protiv Boksita zbog, kako Moja Hercegovina nezvanično saznaje, pritisaka da idu u jamu da kopaju rudu, iako im to nije bilo u opisu posla.

Međutim, izvršni direktor kompanije Gordana Zarić odlučila se na nesvakidašnji potez. Radnicima je ponudila nova radna mjesta (od magacionera do tesara) u zamjenu za odustajanje od tužbe, što možete pogledati i u samoj ponudi.

Okončana proizvodnja rude

Iz Boksita poručuju da je nakon 60 godina proizvodnja rude površinskim putem okončana i da je većina od stotinjak zaposlenih preraspoređena na druge poslove.

“Sedam lica, koja su bila u stalnom radnom odnosu, a koja navodite u Vašem pismu, nisu prihvatila poslove koji su im ponuđeni, shodno njihovoj stručnoj spremi. Zbog čega nisu pitajte njih. Od strane Kompanije „Boksit“, izmirene su obaveze prema istim i po nama nije ni bilo potrebe, ni svrhe, da se vodi sudski postupak, koji je u toku”, kažu iz Boksita i dodaju da su, prema njihovim informacijama, navedena lica već zaposlena kod drugih poslodavaca.

Direktor Boksita iz Milića je kontroverzni biznismen Rajko Dukić, kojeg Slobodan Vasiljević, koji je nedavno pretučen u Šekovićima, javno optužuje da je naredio pokušaj njegovog ubistva. Vasiljević je preživio napad i trenutno je na oporavku u porodičnoj kući u Šekovićima.

Autor: Stefan Blagić

 

 

87 Shares
Copy link
Powered by Social Snap