Početna  /  “Ne shvatam da u Sarajevu to znači provokacija” Nenad Nešić se izvinio zbog pokazivanja 3 prsta, ali ih opet podigao u studiju (VIDEO)
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

“Ne shvatam da u Sarajevu to znači provokacija” Nenad Nešić se izvinio zbog pokazivanja 3 prsta, ali ih opet podigao u studiju (VIDEO)

Foto: Screenshot
Nenad Nešić, novi ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine, izvinio se na sinočnjem gostovanju na Federalnoj televiziji “ukoliko je nekoga uvrijedio” pokazivanjem tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH u Sarajevu, uoči početka posebne sjednice Parlamenta BiH na kojoj je i izglasan za funkciju koju će obavljati naredne četiri godine. Objasnio je svoj postupak, ali je opet pokazao tri prsta, na što je reagovala i voditeljka.

Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se juče nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do juče – objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju na šta je voditeljka reagovala.

Kazao je kako je proveo dan u Sarajevu i da su mu ljudi prilazili i rekli da im je drago što je izabran te da ga vole jer je “takav i ne glumi”, prenosi N1.

– Ne shvatam da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju. To je tradicionalni srpski pozdrav kojim se mi pozdravljamo i ja sam tradicionalnim srpskim pozdravom pozdravio pripadnika srpskog naroda gospodina Vukanovića. Nisam nikoga provocirao niti mi je to bila namjera. Ukoliko sam nekoga uvrijedio, izvinjavam se – rekao je Nešić.

Izvor: Srpskainfo

 

 

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap