Početna  /  NATO potpuno poštuje neutralnost Srbije
Svijet

NATO potpuno poštuje neutralnost Srbije

„Još imam lijepa sjećanja na djetinjstvo u Beogradu. Zadržao sam bliske odnose sa ovom zemljom i imao sam zadovoljstvo da ugostimo predsjednika Aleksandra Vučića prošle godine u sjedištu NATO-a”, rekao je Jens Stoltenberg u ekskluzivnom intervjuu za „Politiku”.

Cijenim pozitivnu ulogu koju Srbija igra u izgradnji bezbjednosti na Balkanu kroz posvećenost dijalogu Beograda i Prištine i kroz korake koje je preduzela za izgradnju boljih odnosa sa svojim balkanskim susjedima”, rekao je prvi čovjek NATO-a.

Bezbjednosnu situaciju u svijetu ocenio je ovim riječima: „Suočavamo se sa najkompleksnijom i nepredvidivom bezbjednosnom situacijom u jednoj generaciji.”

Po njegovom mišljenju, zapadni Balkan je region od strateškog značaja za NATO.

Suočavamo se sa najkompleksnijom i nepredvidivom bezbjednosnom situacijom u jednoj generaciji. Nestabilnost na Bliskom istoku i u severnoj Africi, nametljiva Rusija koja krši međunarodne granice, nuklearno jačanje Sjeverne Koreje i razvoj interkontinentalnih balističkih raketa fundamentalne su pretnje globalnoj sigurnosti i stabilnosti. Izazovi kao što su terorizam i sajber napadi ne znaju granice, te dodatno potkopavaju našu bezbjednost.

0 Shares
0 Shares
Copy link