Početna  /  Nakon uvreda Umičević prijeti krivičnom prijavom portalu CAPITAL
Izdvajamo Republika Srpska

Nakon uvreda Umičević prijeti krivičnom prijavom portalu CAPITAL

Foto: Nezavisne novine
Nakon što je brutalno izvrijeđao novinarku Bojanu Ninković i glavnog i odgovornog urednika portala CAPITAL Sinišu Vukelića, odbornik u Skupštini grada Banjaluka, senator, sportski radnik i tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević najavio je krivičnu prijavu protiv portala i Vukelića zbog, kako je naveo, „neovlaštenog snimanja“.

Dok je novinarki Ninković uputio izvinjenje, tvrdeći da mu je žao zbog neprimjerene reakcije, Umičević za gnusne i najprizemnije uvrede upućene Vukeliću navodi da je “bilo vrijeme da mu neko odbrusi”.

Takođe, u svojoj objavi na svom Fejsbuk profilu, Umičević iznosi neistinu navodeći da CAPITAL i Vukelić vrše hajku na njega, što redakcija odlučno odbacuje i ocjenjuje kao njegov izgovor da ne odgovara na novinarska pitanja i skrene pažnju sa svojih uvreda.

„Zbog te hajke i prije svega radi neovlaštenog snimanja razgovora odlučio sam da podnesem krivičnu prijavu protiv Siniše Vukelića i Capitala, pa neka sud da konačnu riječ po ovom pitanju“, naveo je Umičević.

Redakcija portala CAPITAL ne vodi nikakvu hajku protiv Umičevića, niti bilo koga drugog. Umičević je na početku razgovora sa novinarkom upoznat da je nazvan s ciljem uzimanja izjave, odnosno da da komentar po pitanju određene teme. Sam proces uzimanja izjave podrazumijeva snimanje i Umičević je bio svjestan s kim razgovara i ni u jednom trenutku nije spomenuto da govori nezvanično, odnosno “off the record”.

U skladu s tim, važno je podsjetiti da je novinarka Umičevića nazvala prije objave teksta o dodjeli granta, predstavila se i zatražila njegov stav, te postupila krajnje profesionalno i u skladu sa novinarskom etikom.

Bitno je istaći i da Marinko Umičević, kao ni Rukometni klub “Borac m:tel”, nisu jedine organizacije koje su dobijale grantove iz javnih budžeta, a čije je rukovodstvo bilo u sukobu interesa, u šta će čitaoci imati priliku da se uvjere nakon objave teksta.

Izvor: Capital

0 Shares
0 Shares
Copy link