Najbogatije žene svijeta iza kojih stoje moćni brendovi

Na listi magazina “Forbes” za 2018. godinu našao se rekordan broj žena – 256, čije je ukupno bogatstvo povećano za 20 odsto od prošle godine i sada iznosi oko 1.000 milijardi dolara.

Najbogatija žena na svijetu je Elis Valton, kćerka osnivača američke kompanije “Walmart” Sema Valtona. Vrijednost njene imovine je 46 milijardi dolara. “Walmart” je najveća američka i svjetska kompanija za trgovinu i najveći maloprodajni lanac.

Druga na listi najbogatijih žena je Fransoaz Betankur Mejers, nasljednica kozmetičkog giganta “L’Oreal”. Njena imovina procjenjena je na 42,2 milijardi dolara.

Na trećem mjestu je Suzan Klaten, koja je naslijedila udio u automobilskom gigantu BMW i čija se imovina procjenjuje na 25 milijardi dolara.

Četvrta je Žaklin Mars koja se bavi proizvodnjom hrane. U njenom vlasništvu je čuveni brend slatkiša Mars. Njeno bogatstvo iznosi 23,6 milijardi dolara.

Na desetom mjestu je žena iza koje stoji još jedan moćan brend – Heineken. Riječ je o Šarlen de Karvaljo Hajneken. Ona je jedna od nasljednica danskog brenda za proizvodnju piva, a njeno lično bogatstvo iznosi 15,8 milijardi dolara.

Najbogatije žene                                        Procjenjeno bogatstvo

Elis Valton 46 milijardi dolara
Fransoaz Betankur Mejers 42,2 milijardi dolara
Suzan Klate 25 milijardi dolara
Žaklin Mars 23,6 milijardi dolara
Jang Huijan 21,9 milijardi dolara
Lorin Pauel Džobs 18,8 milijardi dolara
Džina Rajnhart 17,4 milijarde
Iris Fontbona 16,3 milijardi
Abigejl Džonson 15,9 milijardi
Šarlen de Karvaljo Hajneken 15,8 milijardi dolara
Autor