Početna  /  Najava: MH serijal Predizborni upitnik
bileća gacko Izdvajamo nevesinje Trebinje

Najava: MH serijal Predizborni upitnik

Internet magazin ”Moja Hercegovina” kreće sa serijalom intervjua koji smo nazvali Predizborni ? (upitnik). Vodili smo se idejom da kandidatima za NSRS iz Izborne jedinice 9 te kandidatima za Parlament BiH iz Izborne jedinice 3 pošaljemo u isto vrijeme upitnik sa 10 istih pitanja. Pitanja i uputstva poslali smo preko 30 kandidata iz svih relevantnih političkih subjekata. Odgovore ćemo objavljivati onim redoslijedom kojim nam budu stizali. Akcenat smo stavili na mlade, tačnije kandidate koji ranije nisu učestvovali na Opštim izborima, a priliku smo dali i nešto iskusnijim političarima koji predvode svoje liste u istočnoj Hercegovini.

Bilo da se radi o mladim političarima koji ranije nisu ”izlazili” na Opšte izbore poput Đorđa Vučinića, Milice Ijačić, Mladena Tepavčevića ili Ognjena Bodiroge, ili onim iskusnijim kao što su Luka Petrović, Maksim Skoko, Jovica Vlatković ili Ilija Tamindžija, svi oni su dobili priliku da se predstavem učešćem u serijalu ”Predizborni upitnik” internet magazina ”Moja Hercegovina”. Deset identičnih pitanja poslali smo i odbornicima u Skupštini Grada Trebinja, a koji su se našli na listama svojih političkih subjekata na predstojećim izborima koji će biti održani 2. oktobra.

Sve kojima smo poslali pitanja zamolili smo da nam odgovore šalju najdalje do 29. septembra kako bi isti mogli biti objavljeni do početka predizborne tišine. Obavezali smo se da ćemo u toku jednog dana objavljivati najviše tri prispjela odgovora, ali ukoliko to bude neophodno, taj broj će se povećati kako bi objavili sve odgovore koje dobijemo do 29.9.

Sljedećih 10 pitanja poslali smo svim izabranim za učešće u ovom serijalu.

  1. Za početak, predstavite se…
  2. Sa kojim ambicijama ulazite u ovogodišnju izbornu trku?
  3. Kako vidite trenutno stanje u RS/BiH?
  4. Ukoliko pridobijete povjerenje birača šta će biti u fokusu Vašeg političkog djelovanja?
  5. Šta bi poručili Vašim političkim protivnicima?
  6. Šta vidite kao gorući problem trenutno i kako ga riješiti?
  7. Šta mislite o sveprisutnom trendu mijenjanja političkih dresova?
  8. Kako vidite sastav nove Vlade nakon oktobarskih izbora? Koga vidite kao poželjnog političkog partnera, a s kim ne bi voljeli ući u koalicione razgovore?
  9. Govoreći generalno o reformama, šta vidite kao prioritet i zašto?
  10. Za kraj, pošaljite glasačima poruku zašto glasati baš za Vas.

Na kraju uvodnog teksta u serijal ”Predizborni upitnik” navešćemo kome smo sve poslali pitanja, a to su: Valerija Lakić, Zagorka Grahovac, Jovana Radulović, Dajana Milišić, Milica Ijačić, Nikolina Jelić, Jovica Vlatković, Luka Petrović, Nebojša Vukanović, Vukota Govedarica, Bojan Šapurić, Mladen Tepavčević, Bojan Milićević, Maksim Skoko, Nenad Grković, Milan Kovač, Đorđe Vučinić, Ljubiša Krunić, Ognjen Bodiroga, Zoran Pologoš, Srđa Bjelogrlić, Obrad Samardžić, Ilija Tamindžija, Ilija Mastilović, Mijat Šarović, Jovan Drakul, Srđan Bubalo, Saša Borjan, Dragoslav Banjak, Slobodan Prtilo, Lazar Radan i Rajko Ćapin.

Pitanja sa uputstvima smo poslali svim izabranim juče, a do zaključenja ovog teksta dobili smo 2 odgovora i to od Dajane Milišić, a potom i od Ilije Mastilovića, što će ujedno biti i prva dva objavljena upitnika.

Igor Svrdlin

1 Share
1 Share
Copy link