Početna  /  Mur i Petrović: Odnosi Dubrovnika i Trebinja se trebaju poboljšati
Hercegovina Trebinje

Mur i Petrović: Odnosi Dubrovnika i Trebinja se trebaju poboljšati

TREBINjE – Odnosi Trebinja i Dubrovnika se moraju popraviti, a gradska vlast u Trebinju je spremna da se nosi sa svim problemima koji je čekaju na tom putu, zaključeno je danas na sastanku u Trebinju šefa misije OSCE-a u BiH Džonatana Mura sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem.

Džonatan Mur i Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)
Džonatan Mur i Luka Petrović (Foto: Moja Hercegovina)

Budući da je ovo prvi sastanan Mura i Petrovića, kako jerečeno medijima, govorilo se o širim pitanjima. Mur je naglasio da njegov dolazak ne znači da je donio spisak zahtjeva koje gradska vlast treba učiniti, već prije svega, konstrurktivan razgovor o ključnim pitanjima.

“Mi smo govorili o nekim konkretnim i starim poznatim pitanjima, kao i o odnosima Trebinja i Dubrovnika. Ja sam bio uključen u tu priču i s gradonačelnikom Dobroslavom Ćukom i Slavkom Vučurevićem. Ako i mi možemo igrati pozitivnu ulogu u tome pomoći ćemo. Ipak, ja vidim i više Dubrovčana u Trebinju, više Trebinjaca u Dubrovniku, ali mislim možda je to jedan od prioriteta naravno za gradonačelnika, za Gradsku upravu koja ima i puno izazova”, rekao je Mur, dodajući da se nada da će gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Trebinja raditi u ime svih svojih sugrađana i Srba i Bošnjaka i Hrvata, te ostalih.

Da će se odnosi Trebinja i Dubrovnika sigurno popraviti smatra i prvi čovjek grada Luka Petrović.

“Vrijeme je pred nama. Timovi se formiraju za razne probleme i naravno da svi problemi koji nisu riješeni čekaju nas, a mi smo spremni da se uksrtimo sa svakim problemom. Vidljivo je narod cirkuliše, i jedan i drugi, mi u Dubrovnik, oni u Trebinje, tako da ja mislim da tu neće biti problema “, rekao je Petrović.

On je Mura upoznao sa problematikom u funkcionisanju Gradske uprave, te naglasio da računaju na punu podršku OSCE-a u svim oblastima.

“Nama je OSCE jako važan i mi žalimo što je kancelarija u Trebinju ugašena, ali ćemo taj nedostatak popraviti, tako što ćemo pojačati našu komunikaciju, a sve u cilju napretka Trebinja”, zaključio je Petrović.

Nikolija Bjelica

0 Shares
0 Shares
Copy link