Početna  /  Mještani Ivanice blokirali granični prelaz: Sedmi dan bez struje a niko ne reaguje
Hercegovina

Mještani Ivanice blokirali granični prelaz: Sedmi dan bez struje a niko ne reaguje

Mještani Ivanice blokirali su danas granični prelaz prema Dubrovniku ogorčeni što već sedmi dan nemaju električnu energiju, jer nadležna elektrodistribucija Elektroprivrede HZ Herceg-Bosna iz Mostara ne otklanja havariju nastalu padom dalekovoda u nedavnom nevremenu.

ivanica2

Kažu da su se danas okupili na jednočasovnu blokadu upozorenja, te da će ukoliko se problem ne riješi u naredna 24 časa upotpunosti blokirati granični prelaz prema Hrvatskoj.

„Već sedmi dan se ništa ne rješava. A kad nemamo struju nemamo ni vodu jer ne rade agregati za čatrnje. Nemamo telefonskih linija jer ni repetitor nema struje. Dalekovod za Dubrovnik obnovili su ljudi iz Trebinja i bili spremni da obnove i ovaj naš, ali su iz Ravnog poručili – da to nije njihova nadležnost“, kaže mještanin Aleksandar Milićević.

Milićević kaže da je ovo već treći Božić koji mještani „turističkog naselja na granici sa Evropskom Unijom“ dočekuju bez struje, da su na njih odavno zaboravili u opštini Ravno, što ga ni ne čudi jer, kako dodaje, nijedan predstavnik vlasti u ovoj opštini Federacije danas ne živi na Ivanici, niti dijeli sudbinu ovdašnjeg naroda.

„Iz Ravnog su juče bili samo poštari koji su nam donijeli – račune za struju i na njima nam poželjeli srećne praznike“, kaže Milićević.

Bez električne energije je i granični prelaz na Ivanici, čiji službenici nisu u mogućnost da obavljaju ni redovne provjere putnika u bazi podataka, a umjesto u svojim kancelarijama – poslove kontrole prelaska granice obavljaju iz službenog kombija.

Novinarske ekipe u povratku srele su i električare jedne kompanije iz Tuzle, koja je od jutros angažovana na obnovi dalekovoda i otklanjanju havarije na elektromreži.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap