Početna  /  Ministar Stevo Mirjanić u posjeti Trebinju
Hercegovina Trebinje

Ministar Stevo Mirjanić u posjeti Trebinju

Korištenje poljoprivrednih površina koje su u vlasništvu Grada Trebinja i Republike Srpske, te korištenje zemljišta koje će se davati u koncesiju i koje će Grad, u okviru svojih nadležnosti, davati u zakup, bile su teme večerašnjeg sastanka gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Stevom Mirjanićem.

vinari-sastanak-trebinje-hercegovina

Nakon sastanka ministar nije želio da se obrati novinarima, već je to ostavio za sutra, kada je planiran nastavak njegove posjete ovom hercegovačkom gradu.

Gradonačelnik Vučurević je istakao da je izuzetno zadovoljan sastankom, te naglasio da je Mirjanić „jedan od rijetkih ministara sa kojim se vrlo ozbiljno može razgovarati i koji razumije ono što se dešava u poljoprivrednoj proizvodnji na području Grada Trebinja“.

„Zadovoljstvo je razgovarati sa čovjekom koji je kompetentan za svoj posao. Ta geneza njegovog prisustva, datira od njegovog ministrovanja u Vladi BiH, kada je vršena organizacija najveće poljoprivredne proizvodnje u Popovom polju. Mi nemamo otvorenih pitanja, do detalja smo se usaglasili oko zemljišta koje će se davati u koncesiju i koje će Grad Trebinje u okviru svojih nadležnosti dijeliti u zakup. Dogovorili smo se u pravcu zajedničkog djelovanja i korištenje natopnih sistema i svega onoga što donosi dobro za poljoprivrednu proizvodnju i proizvođače na području našeg grada. Ovo je za mene jedan rijetko uspješan razgovor koji vodim sa ministrima, veoma sam zadovoljan i relaksiran nakon ovog sastanka“, istakao je Vučurević.

Prethodno, ministar Mirjanić je razgovarao sa trebinjskim vinarima, koji su izrazili zadovoljstvo ministarskom podrškom. Vinari su se usaglasili da se budući problemi trebaju zajednički rješavati, podzakonskim aktima i pravilnicima. Bez maksimalnog uređenja ove oblasti, smatraju oni, nema razvoja hercegovačke regije.

Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS
Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS

Mirjanić će sutra u 10 časova obići teren i posjetiti preduzeće „Ljekobilje“, farmu muznih krava Ilije Stankovića, te manastir Tvrdoš i preduzeće „Popovo Polje“.

Nikolija Bjelica

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap