Početna  /  MH SAZNAJE: SDS sutra bira kandidata za gradonačelnika Bijeljine, nekoliko imena u igri
Izdvajamo Republika Srpska

MH SAZNAJE: SDS sutra bira kandidata za gradonačelnika Bijeljine, nekoliko imena u igri

Sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj bi trebalo da se odluči o kandidatu te stranke za gradonačelnika Bijeljine na predstojećim lokalnim izborima biće održana sutra, saznaje Moja Hercegovina.

Izvori našeg portala iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj otkrivaju da predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina i poslanik u Narodnoj skupštini RS, Tomica Stojanović, i dalje važi za favorita opozicije koji bi u novembru trebalo da izađe na crtu aktuelnom gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću.

Međutim, oni dodaju i to da Stojanovićeva kandidatura još nije “zacementirana”, te da, kako kažu, solidne šanse za to mjesto i dalje ima bivši predsjednik Upravnog odbora FK Radnik i proslavljeni fudbaler Mladen Krstajić, koji bi kao nestranačka ličnost mogao da dobije podršku SDS-a i ostalih opozicionih stranaka u Bijeljini. U igri je i treće ime – advokat Miodrag Stojanović, a kako saznaje naš portal, predstavnici SDS-a i PDP-a su sa njim zakazali sastanak za danas, na kojem će se razgovarati o potencijalnoj kandidaturi.

“Konačnu odluku o kandidatu za gradonačelnika Bijeljine trebalo bi sutra da donese Predsjedništvo stranke, pošto vremena za čekanje više nema”, ističu naši sagovornici.

Ambiciju da bude kandidat opozicije na novembarskim izborima imao je i potpredsjednik PDP-a Slaviša Marković ali je SDS taj prijedlog u startu odbacio imajući u vidu da će Markovićeva stranka imati kandidata u najvećem gradu Srpske, Banjaluci.

S druge strane, od pojedinih čelnika Gradskog odbora SNSD Bijeljina, koji su od stranačke centrale dobili zadatak da što aktivnije rade na prikupljanju podrške kandidaturi dojučerašnjem ljutom političkom protivniku, saznajemo da im taj posao ni najmanje nije lak.

“Teško je staro stranačko članstvo i ljude iz mjesnih odbora ubijediti da sada treba da glasaju za Miću Mićića, kada smo im skoro 20 godina punili glavu pričama o tome kako je taj isti Mićić najveći kriminalac, nazivali ga Mićom ‘trećinom’ i borili se protiv njega svim sredstvima. Toga je savršeno svjestan i predsjednik stranke Milorad Dodik, koji upravo iz tih razloga u posljednje vrijeme upadljivo često gostuje u Bijeljini. Naša kampanja će se bazirati na tome da članstvo i simpatizeri SNSD-a na ovim izborima u Bijeljini ne glasaju za Mićića, već za Dodika”, opisuje za Moju Hercegovinu stanje u bijeljinskom SNSD-u jedan visoki funkcioner te stranke, koji je insistirao na anonimnosti.

Iako je Mićić za sobom “povukao” gotovo sve SDS-ove funkcionere iz Bijeljine, za razliku od bivšeg gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića nije i sve simpatizere najveće opozicione stranke u Srpskoj. Međutim, aktuelni prvi čovjek Bijeljine i pored toga ima mnogo veće šanse za pobjedu, koja se gotovo i ne dovodi u pitanje bez obzira ko mu bude protivkandidat.

Da su u vrhu SNSD-a mislili na sve pokazuje i činjenica da su uporedo sa Mićićem razmišljali i o ljudima koji bi mu kao protivkandidati mogli pomrsiti konce. Zbog toga je Zlatko Maksimović, koji je prije četiri godine “za dlaku” izgubio od Mićića, imenovan za direktora bijeljinske bolnice a Nenad Lalić, bivši SDS-ov poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za direktora Vazduhoplovnog zavoda “Orao” iz Bijeljine. Uslov je bio izostanak iz izborne trke.

Moja Hercegovina

3 Shares
3 Shares
Copy link