Ponedjeljak, 27.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Marković: Kupićemo Kosovo jednog dana

  Podijeli:

  Srbija treba da osmisli kreativne načine da zaštiti svoje interese na Kosovu, , izjavio je Predrag J. Marković, istoričar i potpredsednik SPS-a

  predrag-markovic-sps-tanjug
  Istoričar Predrag Marković (FOTO: Tanjug / B92)

  “Niz je turnira na kojima narodi dobijaju ili gube poene”, rekao je on intervjuu za “Blic”.

  Marković smatra da će Kosovo “vrlo brzo opusteti kao i ceo region”, a da će jedina zemlja koja će imati volju da tu investira biti Srbija i, “ako bude bogata, moći će da kupi Kosovo”.

  “Istorija je takmičenje koje traje godinama i nije jedan meč, već niz turnira na kojima narodi dobijaju ili gube poene. Mi treba da sakupljamo poene i da osmislimo neke kreativne načine da zaštitimo svetinje i interese našeg naroda na Kosovu”, rekao je Marković, odgovarajući na pitanje prisustvujemo li onom istorijskom trenutku kada se priča sa Kosovom završava na našu štetu.

  On je dodao da ima nekih formalnih stvari koje srpska država i diplomatija već rade.

  “Ta baština će se zvati srpski spomenici na Kosovu i to nije beznačajno, a treba se izboriti da naš Zavod za zaštitu spomenika kulture dobije isključivo pravo da brine o njima. I Crkva ima kapacitet da sačuva naše svetinje”, dodao je Marković.

  Upitan ima li Srbija strpljenja da izdrži do trenutka kada će se situacija promeniti u njenu korist, on je rekao da je “to Kosovo jedna crna rupa bezakonja i mesto gde su doslovce na vlasti kriminalni gangovi i narko-karteli”.

  Prema njegovim rečima, proteklih godina je trajala albanska demografska ofanziva, “ali to je stalo i ko ima noge, pobeći će sa Kosova”.

  “Vrlo brzo će Kosovo opusteti kao i ceo region, tako da više nećemo imati strah da će nas Albanci telima dalje gurati ka Nišu! To će biti pusta i delom ekološki upropašćena i zapuštena zemlja. I ko sada ulaže u tu crnu rupu osim mobilnih operatera? Tamo sem telefonije, pumpi i perionica ništa ne radi”, rekao je Marković.

  Jedina zemlja koja će imati volju da tu investira će biti Srbija i, ako bude bogata, moći će da kupi Kosovo, dodao je on.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI