Početna  /  Lukač, Ilić i Ćulum tuže Dragičevića zbog klevete: Poznat datum svjedočenja
Izdvajamo Republika Srpska

Lukač, Ilić i Ćulum tuže Dragičevića zbog klevete: Poznat datum svjedočenja

Foto: BUKA
Danas je održano pripremno ročište po tužbi Dragana Lukača, Darka Ilića i Darka Ćuluma protiv Davora Dragičevića, a radi naknade štete zbog klevete.

Podsjećanja radi, tužba je podnesena 21.5.2018. godine, a ista je proširena u novembru 2018. godine. Prvo pripremno ročište je održano 24.11.2020. godine. Nastavak pripremnog ročišta održan je 4.2.2021. godine, a zatim i 21.5.2021. godine.

Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno, pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije.

Od Davora Dragičevića tužbom se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8000 KM.

Danas je završeno pripremno ročište, a zakazana su tri termina za glavnu raspravu: 28. septembar, 6. oktobar i 12. oktobar.

Kao svjedoci Lukač, Ilić i Ćulum trebali bi svjedočiti 6. oktobra.

Ozren Perduv, iz grupe Pravda za Davida rekao nam je da je sudija prihvatio sve dokaze odbrane.

Lukač, Ilić i Ćulum tužili su Davora Dragičevića, oca stradalog 21-godišnjeg mladića Davida čiji slučaj nikada nije riješen, “radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznijete u javnosti”.

Davor Dragičević je u više navrata optuživao njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida, koji je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta te godine.

Izvor: BUKA

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap