Početna  /  Luka Petrović: Do kraja naredne godine biće rekonstruisana kompletna trasa puta Trebinje-Ljubinje
Hercegovina ljubinje Trebinje

Luka Petrović: Do kraja naredne godine biće rekonstruisana kompletna trasa puta Trebinje-Ljubinje

Put Trebinje-Ljubinje do kraja naredne godine biće upotpunosti rekonstruisan čime će SNSD ispuniti obećanje dato građanima za izbore 2014. godine, poručio je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Luka Petrović, koji je danas u Dračevu obišao radove na rekonstrukciji kritičnih dionica ovog puta.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

On je dodao da su se „nakon analiza projektnog tima i saglavanja kritičnih tačaka, ovih dana konačno stekli uslovi i za izlazak mašina“, da će do kraja ove godine biti završene markirane kritične dionice, a do kraja sljedeće – biće rehabilitovan i kompletan put do Ljubinja.

Petrović nije mogao da precizira obim i vrijedost radova na sanaciji kritičnih tačaka, pojasnivši da će se ti iznosi znati „po okončanoj situaciji, koju će ispostaviti izvođač radova Hercegovina-putevi“.

On je dodao da cijena radova na rekonstrukciji kompletnog puta „ne bi trebala da pređe 10 miliona KM, s obzirom da postoje od ranije odrađene dionice“.

Naravno, mi iz Hercegovine nećemo stati na tome. Naredni projekat, koji ćemo tražiti da bude uvršten u plan investicija, jeste put Ljubinje-Stolac. Postoji projektna dokumentacija, taj zahtjev je već kod ‘Puteva RS’ i očekujemo da realizacijom kredita od 60 miliona evra, koji će dobiti ovo javno preduzeće – i taj put uđe u mrežu puteva RS“, naveo je Petrović.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

On je rekao da podršku Javnog preduzeća ‘Putevi RS’ očekuje i na projektu izgradnje glavne gradske obilaznice, koju je SNSD najavio u kampanji za ove izbore, kao i za završetak postojeće obilaznice oko Trebinja.

Govoreći o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj, Petrović je ponovio da je svim političkim partijama u Trebinju uputio poziv na sastanak, zakazan za sutra u hotelu „Leotar“, kako bi po ovom važnom pitanju za Srpsku „napravili jedinstvo i slogu i odredili smjernice za što veću izlaznost građana Trebinja“, prenosi Radio Trebinje.

0 Shares
0 Shares
Copy link