Početna  /  Kostadin Vasić na čelu Instituta za zdravstvo: Kriminalistički tehničar, ugostitelj, tri puta osuđivan
Izdvajamo Republika Srpska Vijesti

Kostadin Vasić na čelu Instituta za zdravstvo: Kriminalistički tehničar, ugostitelj, tri puta osuđivan

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Kostadina Vasića, šefa poslaničkog kluba Ujedinjene Srpske u Narodnoj skupštini RS, za direktora Instituta za javno zdravstvo RS.

Tako će na čelu ove institucije naslijediti stranačkog kolegu Branislava Zeljkovića, kojem se trenutno sudi za malverzacije u periodu vanrednog stanja u prvoj polovini 2020. godine.

Interesantno, Vasić u svojoj biografiji nema apsolutno nikakve dodirne tačke sa zdravstvom. Tokom rata je bio kriminalistički tehničar u CBS Zvornik, a potom se bavio ugostiteljstvom, kao vlasnik restorana u Zvorniku. Od 2003. godine bio je na funkciji direktora Kulturno-sportskog centra gdje je ostao do 2006. godine, kada je izabran u Narodnu Skupštinu, kao kadar SDS-a. Pomenutu partiju je napustio 2018, kada prelazi u Ujedinjenu Srpsku.

Osuđivan je u tri navrata za nasilničko ponašanje.

On je u decembru 2001. godine na Okružnom sudu u Bijeljini pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora za krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede. Tri godine kasnije, u junu 2004. godine, Okružni sud u Bijeljini ponovo ga je osudio na dva mjeseca zatvora za isto krivično djelo. Oba puta je izbjegao zatvor tako što je kaznu platio, prvi put 4.500, a drugi, 3.000 KM.

Na deset mjeseci je presuđen 2021. (presuda još uvijek nije pravosnažna) zbog incidenta dvije godine ranije u jednom zvorničkom lokalu.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap