Početna  /  Kiša koja je posljednjeg februarskog dana „isprljala“ Trebinje
Hercegovina Trebinje

Kiša koja je posljednjeg februarskog dana „isprljala“ Trebinje

TREBINJE – Jak južni vjetar, koji je u jutarnjim časovima zahvatio područje Trebinja i duvao jačinom 23 m/s, doveo je do znatnog smanjenja vidljivosti i otežanog disanja kod ljudi. U nekim dijelovima grada pod naletom vjetra popuštali su pojedini znakovi pored puta, a vjetar je lomio i grane na drveću.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Nakon vjetrovite noći Trebinjce je jutros dočekala prašina koja je, kažu meteorolozi, došla čak iz Sahare.

Ova pojava, prema riječima meteorologa, nije ništa neoubičajno, a pažnja za jutrošnjom slikom Trebinja bila je veća, jer se saharski pijesak preko noći miješao sa kišom, pa su jutros prljave površine bile iznenađenje za mnoge Trebinjce.

Ovo je jedna od najizraženijih takozvanih “prljavih kiša” posljednjih godina, na ovom području.

Krovovi , ulice i automobili bili su prekriveni žutim tragovima, a sada je slika nešto drugačija.

Vjetar je oslabio i duva brzinom 3 – 10 m/s, vlažnost je 85 procenata, a vazdušni pritisak 976 milibara, što je za deset milibara ispod prosjeka, a to bi kod nekih ljudi moglo izazvati nelagodu i otežano disanje.

U Trebinju i ostalim hercegovačkim mjestima pada kiša slabog do umjerenog inteziteta. Trenutna temperatura u Trebinju je 14 stepeni, u Bileći 13, u Gacku i Nevesinju je izmjereno 10, dok je najhladnije na Čemernu 7 stepeni celzijusa.

Trebinjska pijaca posljednjeg februarskog dana (Foto: Moja Hercegovina)
Trebinjska pijaca posljednjeg februarskog dana (Foto: Moja Hercegovina)

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda uveče se očekuje prestanak padavina u većini predjela RS, te djelomično kidanje oblaka, a mjestimičnih padavina će samo ponegdje biti na sjeveroistoku, istoku i jugu.

Nikolija Bjelica

150 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
Copy link
Powered by Social Snap