Početna  /  Kina pozvala Rusiju na otpor Americi
Svijet

Kina pozvala Rusiju na otpor Americi

Kina i Rusija moraju zajedno da se suprotstave pritisku SAD, izjavio je vojni ataše Ambasade Kine u Rusiji, general-major Kui Јanvei.

“SAD i zapadne zemlje u evropskom dijelu obuzdavaju Rusiju, a u azijskom dijelu obuzdavaju Kinu”, istakao je Kui Јanvei, navodeći da su nedavno SAD takođe objavile da na sjeveru Sirije namjeravaju da naprave “pogranične snage bezbjednosti”.

“Mislim da Kina i Rusija moraju da ulože zajedničke napore da bi se suprotstavile globalnim prijetnjama, kao i izazovima SAD i njihovih saveznika kako bi osigurale mir i bezbjednost ne samo u /svojim/ regionima, već i u cijelom svijetu”, naglasio je vojni ataše.

On je na sastanku sa predsjednikom Odbora za odbranu i bezbjednost Savjeta Federacije Rusije Viktorom Bondarevom, napomenuo da nova američka strategija odbrane posmatra Kinu i Rusiju kao prijetnju SAD, prenosi “Sputnjik”.

Ranije je Pentagon u svojoj novoj strategiji nazvao rivalstvo sa Rusijom i Kinom kao jedan od prioriteta i zatražio dodatna ulaganja za strateško suprotstavljanje ovim državama. Američko Ministarstvo odbrane smatra da Moskva i Peking predstavljaju prijetnju za bezbjednost i prosperitet SAD.

0 Shares
0 Shares
Copy link