Četvrtak, 23.01.2020
More

  Kćerka Radovana Karadžića novi potpredsjednik NSRS?

  Podijeli:

  BANJALUKA – Sonja Karadžić-Jovičević, poslanik Srpske demokratske strane (SDS) i kćerka prvog predsjednika RS, najizgledniji je kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine RS ispred SDS-a, ukoliko se ta partija odluči da prihvati ovu poziciju.

  sonja_karadzic
  Sonja Karadžić-Jovičević

  Nakon što je postalo izgledno da će SNSD pristati na zahtjeve opozicionog bloka da smijeni aktuelnog potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, koji bi, kako stvari stoje, bio opet nominovan za ovu poziciju, ali kao kandidat poslaničkog kluba SDS-K-a, u SDS-u su sve bliže odluci da za potpredsjednika nominuju kćerku Radovana Karadžića, piše danas portal Banjaluka.net.

  Sonja Jovičević Karadžić nije željela ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju.

  – Ne mogu ništa da vam potvrdim, ne mogu naravno ni da opovrgnem. Sačekaću stav predsjednika i Predsjedništva SDS-a. Vjerovatno ću da prihvatim funkciju, ali ću razmišljati o tome kada to bude konkretizovano ili bar konkretnije nego što je u ovom trenutku – rekla je ona za Banjaluka.net.

  Izvori iz vrha SDS-a tvrde da Karadžić-Jovičević nije pretjerano zainteresovana za ovu funkciju, ali da će poslušati sugestije stranačkog vrha ako SDS uopšte pristane da pod ovim uslovima vrati na poziciju potpredsjednika parlamenta.

  – Procjena je da je ona u ovom trenutku najbolji izbor jer je od ulaska u skupštinu do danas pokazala zavidne političke vještine, ali i spremnost za kompromis, što je neophodno za ovu funkciju. Međutim, konačna odluka još nije donesena, jer još nismo načisto u vezi toga da li da u ovakvoj političkoj situaciji uopšte ulazimo u rukovodstvo parlamenta – tvrde izvori banjalučkog portala.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI