Početna  /  Kćerka Radovana Karadžića novi potpredsjednik NSRS?
Republika Srpska Vijesti

Kćerka Radovana Karadžića novi potpredsjednik NSRS?

BANJALUKA – Sonja Karadžić-Jovičević, poslanik Srpske demokratske strane (SDS) i kćerka prvog predsjednika RS, najizgledniji je kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine RS ispred SDS-a, ukoliko se ta partija odluči da prihvati ovu poziciju.

sonja_karadzic
Sonja Karadžić-Jovičević

Nakon što je postalo izgledno da će SNSD pristati na zahtjeve opozicionog bloka da smijeni aktuelnog potpredsjednika parlamenta Nenada Stevandića, koji bi, kako stvari stoje, bio opet nominovan za ovu poziciju, ali kao kandidat poslaničkog kluba SDS-K-a, u SDS-u su sve bliže odluci da za potpredsjednika nominuju kćerku Radovana Karadžića, piše danas portal Banjaluka.net.

Sonja Jovičević Karadžić nije željela ni da potvrdi ni da demantuje ovu informaciju.

– Ne mogu ništa da vam potvrdim, ne mogu naravno ni da opovrgnem. Sačekaću stav predsjednika i Predsjedništva SDS-a. Vjerovatno ću da prihvatim funkciju, ali ću razmišljati o tome kada to bude konkretizovano ili bar konkretnije nego što je u ovom trenutku – rekla je ona za Banjaluka.net.

Izvori iz vrha SDS-a tvrde da Karadžić-Jovičević nije pretjerano zainteresovana za ovu funkciju, ali da će poslušati sugestije stranačkog vrha ako SDS uopšte pristane da pod ovim uslovima vrati na poziciju potpredsjednika parlamenta.

– Procjena je da je ona u ovom trenutku najbolji izbor jer je od ulaska u skupštinu do danas pokazala zavidne političke vještine, ali i spremnost za kompromis, što je neophodno za ovu funkciju. Međutim, konačna odluka još nije donesena, jer još nismo načisto u vezi toga da li da u ovakvoj političkoj situaciji uopšte ulazimo u rukovodstvo parlamenta – tvrde izvori banjalučkog portala.

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Zemlja koja ima ovakve netreba da se brine za svoju buducnost 😉
    Najbitnije je da je tebi Bozidar Vucurevic poslao onu masku za “Ladu” Narod je platio

0 Shares
0 Shares
Copy link