Početna  /  Kartapolov: Gađali smo gde su Amerikanci rekli da je ID
Svijet

Kartapolov: Gađali smo gde su Amerikanci rekli da je ID

Ruske vazduhoplovne snage izvršile su, tokom poslednja 72 sata, najmanje 60 napada u Siriji i značajno umanjile vojni potencijal terorista u toj zemlji.

avion-rusija-ria-novosti
Maxim Blinov / RIA Novosti

To je rekao visoki zvaničnik ruske vojske Andrej Kartapolov, koji je dodao da su vazduhoplovne snage gađale više od 50 objekata Islamske države.

“Napadi su izvršeni iz vazdušne baze Hmejmim na čitavoj teritoriji Sirije”, rekao je Kartapolov, navodi agencija RIA.

Kartapolov je dodao da je, pre napada, Rusija o tome obavestila Sjedinjene Američke Države i preporučila da SAD obustavi svoje letove u oblastima u kojima će delovati ruska vojska, preneo je Rojters.

“Amerikanci su u razgovoru rekli da u tom regionu nema nikog drugog osim terorista”, izjavio je Kartapolov, misleći na oblast u kojoj su delovale ruske vazduhoplovne snage, objavio je Interfaks.

On je za ruske medije dodao i da Rusija namerava da pojača intenzitet vazdušnih napada na ciljeve terorista u Siriji.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv ID u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

0 Shares
0 Shares
Copy link