Početna  /  Još nema odluke o poskupljenju struje u RS – ponavlja se tarifni postupak
Hercegovina Trebinje

Još nema odluke o poskupljenju struje u RS – ponavlja se tarifni postupak

TREBINjE – Još uvijek nije odlučeno da li će i za koliko poskupiti struja u Republici Srpskoj. Na današnjoj sjednici članovi Regulatorne komisije za energetiku jednoglasno su donijeli zaključak o ponavljanju tarifnog postupka, po ranijim zahtjevima energetskih preduzeća, uz razmatranje i nekih novih činjenica, koje u prethodnom postupku nisu uzete u obzir, saopšteno je danas novinarima u Regulatornoj komisiji za energetiku u Trebinju.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Koje su to nove činjenice i saznanja u RERS-u nisu mogli da preciziraju, a ostalo je i neizvijesno koliko će to uticati na krajnju odluku o poskupljenju struje. Kako je navedeno tarifni postupak zakonski nije precizno vremenski ograničen, tako da je nemoguće precizirati kada će biti donesena konačna odluka o poskupljenju struje.

Sekretar Regulatorne komisije Aleksandar Jegdić rekao je da su zadužene stručne službe da u narednom periodu pripreme sve materijale i dokumentaciju, uključujući dodatne analize zahtjeva, što će poslužiti Regulatornoj komisiji kao osnova za donošenje odluka u ponovljenom tarifnom postupku.

„Na današnjoj redovnoj sjednici Regulatorna komisija je razmotrila način postupanja po zaključku o ponavljanju tarifnog postupka od 30. juna 2015. godine. Dakle, o ispunjenosti zakonom propisanih uslova za razmatranje i odlučivanje u ponovljenom tarifnom postupku, po ranije podnesenim zahtjevima. Prema zakonu o opštem upravnom postupku moguće je više opcija, odnosno mogu se potvrditi prethodno donesene odluke ili se mogu donijeti nove . Šta će uraditi odlučiće Regulatorna komisija, tek nakon razmatranja zahtjeva, cjelokupne dokumentacije i novih činjenica do kojih se došlo“, objasnio je Jegdić.

Energetska preduzeća, kako je navedeno, neće morati ponovo da podnose zahtjeve za poskupljenje struje, već će biti razmatrani stari zahtjevi iz marta 2015. godine.

Bez obzira što je odluka o poskupljenju električne energije prolongirana, iz Saveza za promjene su najavili da će sutra u 11 časova na Trgu slobode u Trebinju gradonačelnik Slavko Vučurević održati konferenciju za novinare  i da će se organizovati potpisivanje peticije protiv poskupljenja struje.

 

Nikolija Bjelica

 

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
0 Shares
0 Shares
Copy link