Izgradnja pristupnih puteva za potrebe HE „Dabar“ u završnoj fazi

Izgradnja pristupnih puteva za potrebe HE „Dabar“ je u završnoj fazi i do kraja godine biće potpuno okončana, potvrdio je inženjer za praćenje i nadzor radova Milan Uljarević.

Foto: Radio Nevesinje
Foto: Radio Nevesinje

On je najavio da će sutra biti asfaltirano 1,5 kilometara puta u zaseoku Kosovača, tako da preostaje još samo jedna dionica tolike dužine do lokacije na kojoj je predviđena izgradnja brane. I vodovod od izvorišta Udbina u potpunosti prati trasu pristupnih puteva.

Radove u Biogradu izvode „HP investing“ iz Mostara, „Prijedor putevi“ i „Konstruktor inženjering“ iz Bileće. Za izgradnju oko 35 kilometara pristupnih puteva ranije su bili angažovani i „Herc gradnja“, „Hercegovinaputevi“, „Nevesinjeputevi“ i „MDM“.

Uljarević naglašava da su izvođači radova često ličnim donacijama pomagali lokalnom stanovništvu u izgradnji i popravljanju putne infrastrukture i raznih objekata.

Nakon završetka pristupnih puteva trebalo bi da se raspiše tender za gradnju tunela dugog 12 kilometara što jedan od najvećih projekata u Republici Srpskoj.

Dragan Grahovac, Radio Nevesinje

Tagovi:
Autor