Početna  /  Izetbegović i Vučić danas u posjeti turskom predsjedniku Erdoganu
Bosna i Hercegovina Srbija Svijet

Izetbegović i Vučić danas u posjeti turskom predsjedniku Erdoganu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će se susresti s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajip Erdoganom.

Bakir Izetbegović (Foto: Tanjug)

Očekuje se da će tema razgovora u palati Mabejn u Istanbulu biti saradnja u regiji Balkana i trasa brze ceste Sarajevo-Beograd.

Član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović sastao se već sinoć u Istanbulu sa Erdoganom, a uoči današnjeg trilateralnog sastanka Turska-BiH-Srbija na najvišem nivou.

Potparol Predsjedništva Turske Ibrahim Kalin je prilikom posjete Sarajevu kazao da u regiji zapadnog Balkana Turska nastoji povećati broj investicija i poboljšati bilateralne odnose.

Napomenuo je i da je između Turske i Srbije potpisano više od 20 sporazuma, najavivši da će u ponedjeljak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetiti Tursku kada bi trebalo biti razgovarano i o autocesti Sarajevo-Beograd.

Aleksandar Vučić je u nedjelju rekao da će u fokusu razgovora biti daljnje unapređenje ekonomskih i političkih odnosa i dolazak novih turskih investitora u Srbiju.

“Za nas je važno i da razgovaramo o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i o tome da vidimo šta je to što oni očekuju u odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine”, kazao je on.

0 Shares
0 Shares
Copy link