Početna  /  Ivica Todorić dobio rok da se vrati u Hrvatsku
Hrvatska

Ivica Todorić dobio rok da se vrati u Hrvatsku

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić sada ima tri dana da se javi u pritvorsku jedinicu Remetinec ili će protiv njega biti raspisan evropski nalog za hapšenje, odnosno interpolova poternica, javlja HRT. U zemlju se navodno vraća njegov sin Ante, kako je juče najavio njegov zastupnik Rajko Čogurić.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Prema izvoru bliskom istrazi, 24 sata pišu da i Ivica Todorića tokom današnjeg dana slijeće na aerodrom Zagreb.

Iz pritvora je kasno sinoć pušteno je svih dvanaestoro uhapšenih u slučaju Agrokor. Istražni sudija je odbio prijedlog tužitelja da im se odredi istražni zatvor. Od 15 osumnjičenih, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od uticanja na svjedoke.

Nedugo nakon što mu je sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni pritvor, sinoć se na blogu oglasio Ivica Todorić.

Ocijenio je da je odlukom o odbacivanju zahtjeva za određivanje pritvora za Agrokorove menadžere, pravna država stala na kraj političkoj samovolji.

Tvrdi da su hapšenja bila dogovorena na subotnjem sastanku u kabinetu premijera Plenkovića, a kojem su prisustvovali i ministri Božinović i Dalić, te predsjednik Sabora Jandroković.

Neće se, kaže, prestati boriti za istinu koja će razobličiti montiranu političku kampanju. Ponovio je da je riječ o političkom procesu. Izvinio se svima koji zbog njega trpe.

0 Shares
0 Shares
Copy link