Početna  /  Milanović o odlikovanju HVO-a: Išao sam u Derventu na Dodikovu riječ!
Hrvatska Izdvajamo Republika Srpska

Milanović o odlikovanju HVO-a: Išao sam u Derventu na Dodikovu riječ!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je danas najavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o secesiji ovog entiteta, ali i njegovoj posjeti Derventi gdje je odlikovao pripadnike HVO-a.

Ovog vikenda ponovo su od predsjednika RS Milorada Dodika stigle najave o otcjepljenju Republike Srpske i pripajanju Srbiji. Na pitanje trebaju li zabrinuti poruke od Vučića i Dodika, Milanović je odgovorio “i da i ne”.

“Da, jer to nije realno i neće tako biti. Nije odgovorno ljudima stvarati iluziju i podgrijavati želju. BiH je tu i ostaće takva kakva je. Ne zabrinjava jer je to potpuno nerealno. Uz čiju pomoć će se to dogoditi? Rusije? Moj prijateljski savjet braći Srbima, dajte ljudi, dođite sebi. Nema pomoći od Rusije, niste nikada ni imali. Bugari su imali koristi jer su ih oslobodili od Turaka, vas nisu. Kako mislite sad se otcijepiti iz BiH. Konstantno ide ta prijetnja kad god se Dodiku učini da mu negdje pušta voda.” – obrazložio je Milanović.

“Dodik je rekao da nema problema da dođem u Derventu”

Milanović je kazao i da ne vidi problem da srbijanski predsjednik, “koji ima bogatu povijest tumaranja po Hrvatskoj i svakakvih priča po Glini” dođe u Jasenovac.

“Ali evo, želite doći gospodine predsjedniče Srbije u Jasenovac, gdje je juče bio cijeli državni vrh, evo ja ću vam biti domaćin”, rekao je Milanović pa dodao:

“Bilo bi lijepo da posjeti i Ovčaru gdje su puno prije Dervente smaknute stotine ljudi.”

Rekao je da i dalje pokušava od upućenih ljudi saznati šta se dešavalo u Derventi i jesu li Hrvati to uradili.

“Pitao sam Dodika i rekao mi je da mogu doći, da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odličja u Hrvatskoj. Išao sam tamo na Dodikovu riječ i sad me napada. Budi muško, šta sad hoćeš? Popustio je pod pritiskom.” – rekao je Milanović.

Izvor: N1

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap