Početna  /  Ispituju Mesića zbog Agrokora
Hrvatska

Ispituju Mesića zbog Agrokora

Istražna komisija Hrvatskog sabora za “Agrokor” održaće danas prvu radnu sjednicu na kojoj bi trebalo da bude ispitan bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Foto: Anadolija

Predsjednik Komisije Orsat Miljenić iz SDP-a rekao je da su, osim Mesića, kao prvi svjedoci pozvani bivši vlasnik “Agrokora” Ivica Todorić, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu i njegov sin Ante, koji je nedavno saslušan u Zagrebu.

“Zatražili smo da se pribave desetine dokumenata i krećemo sa ispitivanjem svjedoka. Očekujem da ćemo ispuniti svoje obaveze u postavljenom roku od šest mjeseci”, rekao je Miljenić, koji je i nekadašnji hrvatski ministar pravosuđa.

Most je najavio da će prije prve radne sjednice Istražne komisije za “Agrokor” na konferenciji za novinare predstaviti dokumente koji bi trebalo da “uzdrmaju vladajući HDZ”.

“Dokumenti dokazuju odgovornost visokih zvaničnika hrvatske Vlade iz 90-tih godina prošlog vijeka koji su povezani sa sadašnjom Vladom Andreja Plenkovića”, rekao je poslanik Mosta Nikola Grmoja i doda da su te osobe i dalje aktivne u politici.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi “Agrokor” za kojeg je zatražen pritvor, a Državno tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna (130 miliona evra).

On je ranije poručio da će se vratiti u Hrvatsku kada prikupi dokaze da nije kriv.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap