Početna  /  Hapšenja SIPA-e u Bileći i Trebinju zbog ratnih zločina
Hercegovina

Hapšenja SIPA-e u Bileći i Trebinju zbog ratnih zločina

SARAJEVO – Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ uhapsili su Miodraga Grubačića /51/ i Iliju Đajića /44/ koji su osumnjičeni za ratni zločin na području Bileće, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

sipa_hapsenje
Ilustracija

Treći osumnjičeni je u bjekstvu i pripadnici Sipe i partnerskih agencija za njim intenzivno tragaju.

Izvršeni su pretresi stanova i objekata koje osumnjičeni koriste.

Grubačić i Đajić su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su na području Bileće tokom 1992. godine počinili zločin protiv čovječnosti.

Oni su osumnjičeni za zločine počinjene nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti sa područja Bileće, Nevesinja, Trebinja, Gacka i drugih mjesta, njih više stotina, koje su bile nezakonito zatočene u logoru formiranom u okviru kasarne u Bileći.

Grubačić i Đajić osumnjičeni su za smrt četiri osobe, dok je veliki broj žrtava pretrpio teške fizičke i psihičke povrede, od čega i danas imaju posljedice, navodi se u saopštenju.

Nakon hapšenja, oni će biti sprovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

About the author

Moja Hercegovina

9 0 komentara

Click here to post a comment
 • Зло чинити, од ЗЛА бранећи се, ту гријеха никаквога није!!!!!

  • Sve dok ti pominjes ko je gresan a ko nije nama ratnim profiterima je super ….mi nikad necemo u Hag mi samo vas sirotinju izrucujemo i sta nas briga.

    • Za tvoju informaciju Putin je povezan sa Iranom pa se ne brini vec Turci okupiraju Trebinje!

     • Слабо си обавјештен, Путин јесте тренутно савезник са Ираном на обострани интерес, који искључује присуство балилука на овим просторима. Брини се ти за касабу испод србског Требевића јаХране.

  • Sta DEGENERICI znaju sta je Sud i Tuzilastvo !!!!! Sta vi panjevi znate ! Pa ti si nepismen jebem te u tu brnjicu musavu ! Znas li da si nepismen mamlaze u brnjicu te popisam nacisticku!

   • Боли а, боли ДРЖАВА Република Српска. Попишај своју мамару ћутуку.