Nedjelja, 26.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Glogovcu nagrada u Puli

  Podijeli:

  Velika Zlatna Arena za najbolji film 64. Pulskog filmskog festivala pripala je filmu “Kratki izlet” režisera Igora Bezinovića, dok je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu dobio Nebojša Glogovac za ulogu Vjeke Kralja u filmu “Ustav Republike Hrvatske”, Rajka Grlića.

  Pobedničkom filmu “Kratki izlet”, nastalom prema romanu Antuna Šoljana, pripala je i Zlatna Arena za oblikovanje zvuka koju je dobio Martin Semenčić.

  Najviše Zlatnih Arena, po četiri, osvojili su filmovi “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić i “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića, javila je Hina.

  Filmu “Ne gledaj mi u pijat” pripale su Zlatne Arene za režiju koja je dodeljena Hani Jušić, za najbolju glavnu žensku ulogu koja je pripala Miji Petričević za ulogu Marijane, za najbolju sporednu žensku ulogu koja je dodeljena Arijani Čulina za ulogu Vere i za kostimografiju koja je pripala Katarini Pilić.

  Filmu “Ustav Republike Hrvatske” pripale su Zlatne Arene za scenario koja je dodeljena Rajku Grliću i Anti Tomiću, za najbolju glavnu mušku ulogu Nebojši Glogovcu, za najbolju sporednu mušku ulogu Dejanu Aćimoviću za ulogu Ante Samardžića i za kameru koja je pripala Branku Linti.

  Publika je glasanjem za Hrvatski program prikazan u Areni dodelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu “ZG80” režisera Igora Šeregijam, saopšteno je danas na konferenciji za štampu,

  Nagrada “Breza” za najboljeg debitanta pripala je Čejen Černić za film “Uzbuna na zelenom vrhu” dok je nagrada Hrvatskog društva filmskih kritičara “Oktavijan” pripala filmu “Ne gledaj mi u pijat” Hane Jušić.

  U kategoriji Hrvatskog programa – manjinske hrvatske koprodukcije, Zlatna Arena za najbolji film pripala je filmu “Siera Nevada” Cristia Puiua, za režiju je dodeljena Milošu Radoviću za film “Dnevnik mašinovođe”, a za glumačko ostvarenje Zlatna Arena pripala je Salomi Demuria za ulogu Ire u filmu “Kuća drugih” Rusudana Glurijdzea.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI