Početna  /  Glogovac o presudi Ratku Mladiću: BiH je najgore prošla u ratu
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Srbija

Glogovac o presudi Ratku Mladiću: BiH je najgore prošla u ratu

Srpski glumac Nebojša Glogovac, poznat po brojnim ulogama u ovdašnjim serijama i filmovima, gostujući u emisiji “Dobar, loš, zao” televizije Šabac osvrnuo se, između ostalog, i na presudu Ratku Mladiću.


Glogovac je istakao da vjeruje da su zločini počinjeni jer postoje snimci i brojna svjedočanstva.
– Ja ne znam šta se tamo dešavalo, jer nemam te podatke. Znam da moji Nevesinjci tvrde da je Ratko Mladić časna vojnička figura. S druge strane, gledali smo snimke na kojima su ubijana djeca. Svakakvih je tu bilo zločina, sigurno. Međutim, užasna je igra da li je to bio genocid ili ne. To se sada navlači, pa cifre variraju što je tako gnusno. Međutim, to što nije genocid ne opravdava nekoga zbog zločina koji su počinjeni, kaže Glogovac.

Glogovac je prokomentarisao i tvrdnju voditelja da su Naser Orić i Ante Gotovina “oslobođeni za svoje zločine”, dok Ratko Mladić nije.

– To je čudno i smiješno. To sve govori o sudu koji je pristrasan, rekao je Glogovac.

Poznati glumac je istakao kako je u raspadu Jugoslavije Bosna i Hercegovina prošla najgore.

– Pored Makedonije koja ima problem sa Albancima, Bosna je najgore prošla. I dalje je u BiH nespojivo, gdje tri naroda nikako ne mogu doći do pomirenja, barem za nekih sto godina. Bio je to jedan telefonski rat gdje su se Slobodan Milošević, Franjo Tuđman i Alija Izetbegović čuli telefonom sve dogovarali, dok su toliki ljudi ginuli, rekao je Glogovac.

U priloženom videu pogledajte kompletan komentar Glogovca o Ratku Mladiću, BiH i  ratu.

 

1 Share
1 Share
Copy link