Početna  /  EP: Moćna Srbija preko Turske do finala
Srbija

EP: Moćna Srbija preko Turske do finala

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva poslije ubjedljive pobjede protiv Turske rezultatom 3:0, po setovima 25:17, 25:12, 25:21.

Izabranice Zorana Terzića odigrale su još jedan briljantan meč u Bakuu i igraće protiv Holandije u nedjelju za zlatnu medalju.

Srbija nevjerovatno dobro igra na ovom turniru, pošto je do finala ostvarila sve pobjede uz samo jedan izgubljen set protiv Belgije u grupnoj fazi.

U duelu sa Turskom, selekcija Srbije je dominirala od početka do kraja meča, pa je neočekivano lako došla do meča za zlatnu medalju.

Na ovaj način Srbija je napravila još jedan korak kada su u pitanju šampionati Evrope. Prije četiri godine u Nemačkoj Srbija je bila četvrta, prije dvije godine u Holandiji i Belgiji treća, a sada je osvojila barem srebrnu medalju.

U borbi za titulu selekcija Srbije sastaje se Holandijom koju je pobijedila u grupi sa 3-0. Holanđanke su prethodno u prvom polufinalu poslije velike borbe pobijedile Azerbejdžan sa 3-2 u setovima.

Selekcija Srbije od starta je počela sjajno i odmah je preuzela kontrolu nad utakmicom. Izabranice Zorana Terzića povele su sa 2:0, potom i 8:3, a tu prednost su zadržale i u nastavku prvog seta.

Turska je pravila mnogo grešaka, pa nije uspela da zaprijeti Srbiji – 25:17 za 1-0 u setovima.

U drugom setu Srbija je bola još ubedljivija. Nastavile su izabranice Zorana Terzića tamo gdje su stale u prvom setu, pa su brzo povele sa 9:4.

Sjajno je sve fuinkcionisalo u igri Srbije koja je u nastavku seta samo uvećevala prednost i brzo je došla do vođstva od 2-0 (25:12).

Daleko najbolje Turkinje su odigrale u trećem setu. Poslijee izjednečnog starta Srbija je preuzela kontrolu i povela je sa 14:8, ali se Tuska brzo vratila i izjednačila na 19:19.

Ipak, u samom finišu više koncentracije imala je ekipa Zorana Terzića koja je maksimalnom pobedom ostvarila još jednu veliku pobjedu.

0 Shares
0 Shares
Copy link