Početna  /  Džonatan Mur u Trebinju: Mnogo je tenzija u BiH i mnogo izazova za političare
Hercegovina Trebinje

Džonatan Mur u Trebinju: Mnogo je tenzija u BiH i mnogo izazova za političare

TREBINJE –  “U BiH ima mnogo tenzija i mnogo izazova za ovdašnje političare. Ima mnogo teških riječi, ali, ipak, ima i pozitivnih koraka. U okviru naše misije mi želimo da sarađujemo sa svim ljudima u BiH, na svim nivoima, a posebno nam je bitan odnos sa lokalnim zajednicama. Cjelokupnu situaciju, pogotovo u izbornoj godini, ne možemo pratiti iz svojih fotelja, već je veoma važno da dođemo u sve lokalne zajednice”, istakao je ovo danas u Trebinju šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Džonatan Mur, nakon sastanka sa gradonačenikom Slavkom Vučurevićem i predsjednikom trebinjske Skupštine Slobodanom Prtilom.

Džonatan Mur, Slavko Vučurević i Slobodan Prtilo (Foto: Moja Hrercegovina)
Džonatan Mur, Slavko Vučurević i Slobodan Prtilo (Foto: Moja Hrercegovina)

Mur je podsjetio da OSCE svoje projekte realizuje u više oblasti i dosadašnju saradnju sa Gradskom upravom ocijenio je kao veoma uspješnu, iako kancelarija OSCE-a u Trebinju ne postoji već više od godinu dana.

“Meni je posebno drago što sam danas u Trebinju. Trebinjci imaju mnogo razloga da budu ponosni. Vidljivo je da ovdje svakodnevno raste broj investitora, a ovaj grad u posljednjih nekoliko godina posjećuje i sve veći broj turista“, kazao je Mur, te osvrćući se na aktivnost bh. političara naglasio kako prioritet treba da budu rezultati, a ne retorika.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević kazao je nakon sastanka da Grad Trebinje čini sve na jačanju demokratije, slobode ispoljavanja vjeriospovjesti i nacionalne pripadnosti.

Sa zadovoljstvom konstatujemo da u Trebinju nema problema koji bi mogli biti interesantni OSCE-u, a mi činimo sve da se svi parametri života, slobode i demokratije svakog dana poboljšavaju. Drago mi je da možemo razgovarati bez velikih tenzija. Vrlo je bitno za nas, za mene kao gradonačelnika, za Gradsku upravu što je ovo jedan pozitivan signal, a o tome svjedoči i sve veći broj investitora, koji dolaze zbog one politike koju smo mi vodili, a to je politika otvorenosti i poziva svim ljudima, bez obzira na vjeru i naciju, da dolaze u naš grad”, kazao je Vučurević.

Vučurević je poručio svima koji su ranije živjeli u Trebinju, da je sigurnost boravka u Trebinju i povratka u ovaj grad, prioritet lokalne vlasti, te da smatra da je grad u tom pravcu učinio brojne pozitivne korake.

U okviru posjete Trebinju delegacija OSCE-a planirala je obilazak trebinjske Gimnazije “Jovan Dučić” i Medžlisa islamske zajednice.

Nikolija Bjelica 

8 Shares
8 Shares
Copy link