Početna  /  Dražan Pejaković za MH: Prijetnje koje mi je uputio nepoznat čovjek na ulici su u meni probudile još veći revolt! Neću odustati od borbe za radnička prava!
Izdvajamo Teme i komentari

Dražan Pejaković za MH: Prijetnje koje mi je uputio nepoznat čovjek na ulici su u meni probudile još veći revolt! Neću odustati od borbe za radnička prava!

O Dražanu Pejakoviću i njegovoj borbi za radnička prava internet magazin ”Moja Hercegovina” je pisao više puta. Ovaj Banjalučanin je bio jedan od rijetkih koji je tužio svog bivšeg poslodavca zbog prava koja su mu ugrožena i o tome javno progovorio. Osnivač je FB grupe ”Crna lista poslodavaca Republike Srpske”, a nešto kasnije osnovao je i Radnički pokret koji djeluje na porsotru cijele Bosne i Hercegovine, a koji u fokus stavlja besplatnu pravnu pomoć i savjete radnicima čija su prava ugrožena na bilo koji način. Budući da se za Pejakovića i njegov društveni aktivizam itekako čulo što potvrđuje činjenica da FB grupa ”Crna lista poslodavaca Republike Srpske” broji preko 40 hiljada članova, a kada znamo šta se sve na ovim prostorima dešava i sa kakvim pritiscima se susreću gotovo svi koji izađu iz okvira opšteprihvaćenog i počnu ”talasati”, nažalost, bilo je pitanje dana kada će se i Pejaković susresti sa prijetnjama i pritiscima…

”Pejakoviću, bolje da se smiriš inače se nećeš glave nanosati!”

Dražan Pejaković za internet magazin ”Moja Hercegovina” govori o prijetnjama koje su mu u jednoj banjalučkoj ulici juče upućene, a što se u nekoliko navrata dešavalo i ranije, kako u Banjaluci, tako i u IStočnom Sarajevu. Pejaković za naš magazin kaže da sigurno neće podleći pritiscima i ucjenama, štaviše, tvrdi da je to probudilo još veći revolt u njemu i pojačalo želju za ostvarivanje radničkih prava.

”Juče me je čovjek na ulici sreo i rekao: Pejakoviću, bolje da se smiriš inače se u suprotnom nećeš glave nanosati. Ja sam na to reagovao rekavši hvala na savjetu i produžio dalje. Onda razmišljam, to je jedna vrsta otvorene prijetnje iako meni niko nije direktno rekao ubiće te neko, likvidiraće te. Tog čovjeka nikad u životu nisam vidio, upoznao, sreo i to mi je bilo jako čudno. Međutim, to je u meni probudilo još veći revolt, da se još više trudim i zalažem za radnička prava i da se još više zalažem za budućnost naše djece da bi oni, kad počnu raditi, radili u pravednim i dobrim uslovima” – rekao je Pejaković za MH.

Foto: Privatna arhiva

On kaže da ovo nije prvi pokušaj zastrašivanja i prijetnja koja mu je upućena.

”Ovo što se desilo nije prvi put, u Banjaluci sam i ranije imao jedno zastrašivanje, u Istočnom Sarajevu sam imao jednu takozvanu ”sačekašu”, gdje imam i video zapis, gdje su ljudi čekali da završim sa poslom, da me zastraše, čak su i supruzi mojoj zvonili na vrata sa pričom kako su tobož zaboravili ključ od stana, a u toj zgradi smo živjeli samo mi, jedna starija gospođa i komšija koji nikad nije tu. Sve je to ušlo u zapisnik i uz plicijsku intervenciju su se te osobe jako brzo udaljile, a zahvaljujem Policiji Istočnog Sarajeva koji su nakon tog događaja sedam dana kružili oko moje zgrade da bi zaštitili moju porodicu i mene” –  kaže naš sagovornik.

Pejaković: Neću odustati niti ću pasti pod pritiskom jer smatram da je sve što radim ispravno!

”Kao što sam rekao, ja ne želim da odustanem niti ću da odustanem, niti ću pasti pod pritiskom jer smatram da je sve što radim ispravno i ide u korist svim radnicima Republike Srpske, a i cijele Bosne i Hercegovine. Nas radnike niko ne štiti, niko živ, ni političari, ni sudstvo, ni pravosuđe, apsolutno niko. Inspekcijski organi ne postoje, sindikalne organizacije su tu samo pro forme i one ne rade nikakav posao, gledaju samo da profitiraju. Iskreno, ne znam ko je poslao tog čovjeka, ali sam siguran da neću pasti na to zastrašivanje. Policiji neću ići jer nemam povoda, ne znam ko je taj čovjek koji je uputio tu prijetnju, da sam dobio SMS poruku ili preko Viber-a, pa da imam osnove, ovako bi identifikacija tog čovjeka bila jako teška” – rekao je Dražana Pjekaović.

On za kraj svim onim koji planiraju da ga zastrašuju ili upućuju prjetnje poručuje da neće zaustaviti borbu za radnička prava.

”Svima koji planiraju da me zastraše ili prijete poručujem da me neće zastrašiti a još manje zaustaviti borbu u koju sam krenuo i koju ću nastaviti” – rekao je Pejaković za kraj.

Igor Svrdlin

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap