Početna  /  Dogovoren projekat za unapređenje rada nevesinjske bolnice
Hercegovina nevesinje

Dogovoren projekat za unapređenje rada nevesinjske bolnice

NEVESINJE – U sklopu inicijative “Dijaspora za razvoj” unutar kojeg je opština Nevesinje kandidovala više projekata, na današnjem sastanku sa predstavnicima Razvojnog program Ujedinjenih nacija (UNDP) je odlučeno da se u saradnji sa dijasporom unaprijedi kvalitet usluga nevesinjske bolnice.

FOTO: Radio Nevesinje

Ovaj projekat je izabran za finansiranje sa ciljem iskorištavanja potencijala dijaspore za lokalni društveno-ekonomski razvoj u BiH. Projektne aktivnosti će rezultirati otvaranjem novih radnih mjesta u svrhu formiranja dva nova ljekarska tima. U skladu s tim, predviđeno je angažovanje postojećih kadrova zajedno sa šest novih zaposlenih. Projekat će direktno omogućiti prenos znanja i vještina kroz specijalizovanu edukaciju i osposobljavanje doktora u bolnici.

Direktor Bolnice Nevesinje Velibor Milivojević izrazio je zadovoljstvo što su korak bliže realizaciji projekta, koji je pokrenula opština u saradnji sa UNDP-om, rekavši da je opština je još jednom prepoznala značaj razvoja Bolnice i kandidovala projekat kroz koji će ova zdravstvena ustanova dobiti dodatnu opremu.

Načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da mu je veoma drago što se kroz ovaj projekat otvorila mogućnost modernizacije bolničke opreme i zapošljavanja mladih kadrova.

“Opština je kandidovala projekat za razvoj bolnice i hirurške klinike, kojom rukovodi profesor Predrag Peško iz Beograda. Projekat je ocijenjen najvećim ocijenama u UNDP-u i nadamo se da ćemo u narednim mjesecima krenuti u realizaciju ovog projekta”, rekao je Avdalović za Radio Nevesinje.

Projekat koji sufinansiraju UNDP i Vlada Švajcarske vrijedan je oko deset miliona maraka, a u svojoj drugoj fazi obuhvatiće deset opština koje imaju kapacitet za razvoj koji se mogu realizovati u saradnji sa dijasporom.

0 Shares
0 Shares
Copy link