Početna  /  Dodik u Trebinju: Građani Srpske treba da odbace politiku Saveza za promjene
Hercegovina Republika Srpska Trebinje Vijesti

Dodik u Trebinju: Građani Srpske treba da odbace politiku Saveza za promjene

TREBINJE – U političkom smislu Republika Srpska je stabilna, stabilna je i skupštinska većina i njen parlament je najefikasniji u regionu, tvrdi predsjednik Dodik, koji je danas u Trebinju, ponovio da se oštro protivi jačanju unitarne BiH. Vlast u Srpskoj, tvrdi prvi čovjek Srpske, zna šta radi i obećava da RS nikada neće biti potlačena Bosni i Hercegovini, već će opstajati sa težnjom da bude njen najjači dio, dok je u njenom sastavu.

milorad_dodik_foto_mh_3

No, na nivou BiH, tvrdi Dodik, politički položaj RS je ugrožen, isključivo zbog djelovanja “saveza za rikverc”, kako je on nazvao Savez za promjene.

“Danas na nivou BiH imamo srpsku strukturu koja je potpuno devastirala poziciju RS. RS je do prije godinu dana bila najvažniji institucionalni politički faktor u BiH. Nijedna odluka u BiH nije mogla da bude postavljena na dnevni red, a da nije uvažena RS, sada je sve drgačije i to ovaj narod vidi i mora da zna. Ovaj narod mora da zna da jačanje na način kako to čini “savez za rikverc” dugoročno gledano, znači nacionalnu i državničku štetu RS i to moramo da saniramo u najskorije vrijeme”, rekao je Dodik.

On je danas pozvao građane RS da odbace politiku Saveza za promjene, jer je to, kako je nazvao, politika izdaje.

“Izdaja je kada odete u Sarajevo i tamo favorizujete organe BiH na štetu RS. U zadnjih godinu dana ukoliko se pokuša napraviti hronoligija njihove vlasti, vidjećete kolika je izdaja.To nartod ne prašta. Narod možda u trenutku ne razumije da se izdaja dešava, ali kada sazna neće oprostiti. Uvjeren sam da su oni sa stanovišta političke podške sigurno u silaznoj putanji, što pokazuju i ankete koje su rađene za potrebe stranaca”, uvjerava Dodik.

Radončićev slučaj je pravosudna i politička farsa

Srbi nikada ne smiju da prihvate Sud i Tužilaštvo BiH u ovom obliku u kome postoji sada, smatra Milorad Dodik.

Slučaj oko hapšenja Fahrudina Radončića predsjednik Dodik ocjenjuje kao pravosudnu i političku farsu. Za nekoliko mjeseci, smatra on, Radončić će biti oslobođen svih optužbi.

“Dobro zapamtite šta ću vam reći. Na sceni je to da se Radončić provede kroz postupak, koji će na kraju tog puta biti proglašen nevinim i time će biti oprana politička nomenklatura kod Bošnjaka”, istakao je Dodik.

Nesretne su one zemlje koje su prisiljene na MMF

Govoreći o zaduženosti RS predsjednik Dodik tvrdi da zaduženost Srpske ne ugrožava njenu ekonomiju, već samo ponekad njenu likvidnost.

“Mnogi ne razumiju  šta znači likvidnost. To je kada niste u prilici da u momentu izmirite obaveze koje su dospjele. Mi u oblasti poljoprivrede imamo nesplaćenih 35 do 36 miliona obaveza i radimo na tome da ovih dana to prepolovimo, a  do proljetne sjetve da kompletno isplatimo ono što se dužno seljacima, i to ćemo uspjeti”, obećao je Dodik.

On je, kako je rekao, zadovoljan onim što je RS u, gotovo nemogućim uslovima, uspjela, budući da je postojala zabrana plasmana sredstava MMF-a zbog, kako je podsjetio, nesaradnje sa Haškim tibunalom.

“Ako je RS nešto dobijala, dobijala je veoma kratko od ovih 20 godina, kada je MMF bio gotovo 16 godina prisutan u Fedreraciji, u RS je samo bio 4-5 godina. Sada imamo probleme kada nam kažu da ne možemo da primimo sredstva MMF-a  zato što Goržade nije riješilo probleme sa borcima. MMF je jedna oraganizacija koju treba zaobiću u najširem mogućem krugu. Nesretne su one zemlje koje imaju MMF ili su prisiljene da ga imaju. Nažalost, mi smo prisiljeni. Mi smo  natjerani na tu vrstu priče, jer su čitavoj BiH isključeni pristupi finasijskom tržištu, osim ovoga koga modelira sam MMF”, rekao je Dodik, dodajući da to nije isključivo finansijska, nego politička organizacija.

On je istakao da projekat tekstilnog preduzeća “Nikola Tesla” mora da uspije, te da će Vlada stati iza tog projekta, bez obzira što su mu “neki ambiciozni ljudi nanijeli možda malo štete”.

“Moraćemo da naučimo da živimo u uslovima tržišta  i ekonomije kapitalizma, i da shvatimo da je socijalizam davno iza nas. Moraju i radnici biti ti koji se bore za posao. Nakaradna je logika da su poslovi u firmi samo pitanje poslodavca”, zaključio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Nikolija Bjelica

0 Shares

Moja Hercegovina

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali
  • Građani srpske trebaju prvo posmjenjivatii ovu nesposobnu vlast kojoj je uvijek kriv neko drugi i izabrati novu u kojoj neće biti ni jedan od sadašnjih političara. Jedino tako možemo izaći iz bijede!!!

Copy link
Powered by Social Snap