Petak, 17.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Dodik: Potrebna nam je snažna Srbija; Vučić: Bićemo oslonac Srpskoj

  Podijeli:

  BEOGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i uvijek je na njenoj strani, kao i da je nacionalni interes Srbije snažna i dobra Republika Srpska.

  Beograd, 17. oktobra 2015 - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obraća se zvanicama na svečanosti u Sava centru. (FOTO TANJUG / Oksana Toskić)
  Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obraća se zvanicama na svečanosti u Sava centru. (FOTO TANJUG / Oksana Toskić)

  “Mi se trudimo da ne budemo problem Srbiji. Naši odnosi su danas na najboljem nivou zahvaljujući zajedničkim naporima. Između nas ne možete da nađete nijednu lošu ili ružnu reč, već samo reč ljubavi i podrške”, poručio je Dodik.

  On je na proslavi obilježavanja sedam godina postojanja SNS istakao da je Republika Srpska u stalnoj podršci naporima Srbije, da živi zagledana u Srbiju, njen uspjeh i dobro.

  Dodik je istakao da je onima koji žive u Republici Srpskoj od najveće koristi snažna, moćna Srbija, Srbija – bastion regionalne stabilnosti i mira.

  “I mi djelimo i mislimo da imamo prava na to da kažemo – da ne možete bezočno Srbiji i Srbima da otimate Kosovo da nas ponižavate kad god stignete. Nema Srbina gdje god on bio, da nema odnos prema Kosovu kakav ima i odnos Srbin sa Kosova”, istakao je Dodik.

  On je istakao da je dolazak SNS na srpsku političku scenu unio politički život, jednu dimenziju svakodnevne borbe za dobro Srbije.

  “To vidimo u nastojanju Aleksandra Vučića i onih koji vode Srbiju da Srbiji podare najviše onoga što može da se da, a to je sva snaga, ljubav i pošten patriotski odnos prema zemlji”, kazao je Dodik.

  On je članovima SNS rekao da je njihova politička partija pokazala i dokazala da se bori za snažniju i bolju Srbiju, i da žrtvovanje za vlastite političke ideje ima smisla ako su u funkciji jačanja drzave.

  “Ne smijete stati, kretanje mora da bude jako i snažno”, zaključio je Dodik.

  Vučić: Obaveza Srbije da bude čvrst oslonac RS

   Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić rekao je da je obaveza Srbije da bude čvrst oslonac Republici Srpskoj, ne miješajući se u njene unutrašnje stvari.

  “Naša je obaveza da budemo uvijek na usluzi narodu u Republici Srpskoj, pomažemo jednako kao što sebi pomažemo, ali da čuvamo i poštujemo integritet BiH”, istakao je Vučić u govoru na svečanosti povodom obilježavanja sedam godina od osnivanja SNS-a.

  Beograd, 17. oktobra 2015 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolic, premijer Aleksandar Vucic i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik (L-D) na svecanosti u Sava centru. Srpska napredna stranka obelezava danas sedam godina od svog osnivanja proslavom u Sava centru. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / tj
  Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na svečanosti u Sava centru. Srpska napredna stranka obilježava danas sedam godina od svog osnivanja (FOTO: TANJUG / Tanja Valić)

  Vučić, koji je i predsjednik Vlade Srbije, rekao je da je njegova vizija Balkana bez sukoba, bez tvrdih stijena i granica, sa međusobnim poštovanjem, slobodnim protokom robe i ljudi, a ne sa ratovima.

  “Srbija hoće dobre odnose sa Bošnjacima, ali i sa Hrvatima i Mađarima, ali nikome nećemo dozvoliti ponižavanje Srbije”, istakao je Vučić.

  Vučić je rekao da je posebno zahvalan Republici Srpskoj, predsjedniku Republike Srpske i SNSD-a Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću i potpredsjedniku SDS-a Ognjenu Tadiću, poručivši da mu je mnogo drago i da je lijepo kada ih vidi zajedno u Beogradu.

  “Toliko volim Republiku Srpsku da nema ništa ljepše kada ste zajedno i kada ste jedinstveni”, dodao je Vučić.

  On je naveo da će biti nastavljeni razgovori sa albanskom stranom u Briselu jer je to u interesu Srba sa Kosova i Metohije.

  Vučić je naglasio da će na Kosovu i Metohiji biti formirana zajednica srpskih opština koja će biti garant budućnosti i opstanka Srba.

  “Želimo da budemo dio evropske porodice, ali niko naše prijateljstvo sa Rusijom ne može da uništi”, naveo je Vučić

  Prema njegovim riječima, Srbija, da bi bila jaka, ne smije da bude sama.

  “Mi se nikoga ne plašimo, ali vodimo promišljenu i racionalnu politiku i to je srpska politika budućnosti”, naglasio je premijer Srbije, a prenosi Srna.

  Vučić je rekao da Srbija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, ali će učiniti sve da se odnosi Srba i Albanaca normalizuju i uspostave veze.

  Vučić:  Srbijom više neće vladati tajkuni i ponavljači

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumjevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

  Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbijom više ne upravljaju tajkuni, zahvaljujući politici i reformama koje podrazumevaju bespoštednu borbu protiv korupcije i kriminala, a koje je preduzela vlada čiju okosnicu čini Srpska napredna stranka.

  “Tajkuni su danas u velikom minusu, a Srbija je u plusu”, konstatovao je Vučić obraćajući se na proslavi sedme godišnjice Srpske napredne stranke u Sava centru u Beogradu.

  Osim ponekog naručenog teksta u nekom mediju, dodao je, uticaj tajkuna i političara koji su im pomagali u pljačanju Srbije, više ne postoji.

  Vučić je podsetio da su naprednjaci zatekli zemlju u haosu, da su finansije bile u minusu, a sve privatizacije koje su obavljene bile su kriminalne.

  Zahvaljujući odlučnoj politici i mjerama koje je preduzela aktuelna vlada, ali i razumjevanju građana za teške i bolne reforme, sada su finansije u plusu, građani se mogu nadati povećanju plata i penzija, a Srbija je poštovana svuda u svetu, izjavio je Vučić, dodajući da je zbog svega toga moguća “pristojna Srbija”.

  Premijer je svima koji “nam dobacuju da nećemo uspeti, koji izmišljaju afere i prepričavaju šta će nam se dogoditi po kafićima”, poručio da će Srbiji bez njih sigurno biti bolje.

  “Ne vrede im laži, jer Srbija zna istinu, zna ko radi, ko sme, a ko se plaši da bilo šta promeni, i zna ko radi za nju, a ko za svoje letovanje na Brionima. Ponavljači više neće vladati Srbijom. Ona hoće odlične đake, hoće da bude najbolja, i samo oni koji su spremni na ličnu žrtvu zarad takvih ciljeva, takvi će moći njome da upravljaju, i taj se standard više neće menjati”, poručio je Vučić.

  Vučić je rekao da Srbija želi da bude dio evropske porodice ne zbog njihovog novca, već da bi postala uređeno i demokratsko društvo, ali da istovremeno prijateljstvo sa Rusijom niko ne može da uništi.

  Premijer je naveo da će Srbija nastaviti pregovore sa kosovskim Albancima, da će na tom putu biti problema, napetosti i povišenog tona, ali da će naša strana uvek na umu imati sigurnost Srbije.

  Navodeći da Srbija neće priznati Kosovo kao nezavisnu državu, Vučić je rekao da će biti učinjeno sve da se odnosi Srba i Albanaca normalizuju i da se umanje animoziteti iz prošlosti.

  Vučić je u govoru na obilježavanju sedam godina od osnivanja SNS, rekao da bezbroj puta čuje ljude, među njima i naprednjake, koji kažu da im je dosta strpljenja sa Evropom, kao i da čuje one koji nude laka i prijemčiva rešenja.

  “Ali život i pozicija Srbije mnogo su komplikovaniji i mene ne zanima trenutni utisak već krajnji rezultat – pobjeda i uspjeh Srbije, dok su nas laka, jednostavna i populistička rješenja do sad vodila samo u poraze i tragedije običnih ljudi. Sa takvom politikom smo završili, iako bi se mnogi koji su naučili da žive u devedesetima radovali izolaciji Srbije, toga neće biti, Srbija će biti otvorena i slobodna zemlja”, rekao je Vučcić.

  Vučić je rekao i da je njegova vizija Balkan na kojem će se svi uvažavati bez međusobnog ugrožavanja, u kojem je moguć slobodan protok robe i dobara, ali da nikom neće dozvoliti da ugrožava Srbiju.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI