Početna  /  Dodik: Opozicija neka protestuje, ali u izbornoj noći izgubli su kredibilitet
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Dodik: Opozicija neka protestuje, ali u izbornoj noći izgubli su kredibilitet

U izbornoj noći SNSD je saopštavao samo podatke s potpisanih zapisnika, a tamo gdje nije bilo potpisa nismo ni unosili podatke kako bi bili sigurni u ono što saopštavamo javnosti, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka s koalicionim partnerima.

O protestima opozicije sutra radi tvrdnji o izbornim prevarama, Dodik kaže da je to njihovo pravo.

“Svi imaju pravo da izražavaju svoj politički stav i jedan od tih je da to čine okupljanjem. Mi mislimo da imaju pravo na to ali mislimo da je to politički potpuno kontraproduktivno i za njih same. Tek kad CIK proglasi konačne podatke kreće period žalbi”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da misli da je opozicija izgubila značajan dio političkog kredibiliteta ponašanjem u izbornoj noći.

“Niko od nas nije išao u izbornoj noći u komisije da bi tamo vršio pritisak. Mi nismo htjeli da dodatno komplikujemo situaciju”, rekao je Dodik i dodao da je najbolje sačekati zvanične podatke.

Foto: Reuters

Dodik je dodao da opozicija može da se sastane u parku i protestuje, ali da im neće biti omogućena šetnja.

”Na kraju krajeva, imaju park gdje mogu da se okupljaju. Šetnje po gradu neće biti, ne treba nam nikakvo uznemiravanja onih koji imaju prigovore mogu da ih podnesu gdje se podnose. Ako misle da treba ponovo da se broje glasovi, neka se broje. Ako misle da treba da se ponovo izbori, ako relevantni organi to odluče nije problem. Ali nema razloga da se to uradi osim spekulacija.” – rekao je Milorad Dodik.

Odgovarajući na pitanje ko mu je čestitao pobjedu, Dodik je rekao da je razgovarao sa najmanje deset predsjednika država i vlada, među kojima je i Viktor Orban, mađarski premijer, s kim je rekao da će se sastati naredne sedmice.

Rekao je da se čuo i s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, ali da će on čestitati nakon objavljivanja zvaničnih podataka, te je istakao da oko toga ne treba špekulisati.

Izvor: Nezavisne

3 Shares
Copy link
Powered by Social Snap