Dodik: Bosić je najbolji Bakirov đak, koji samo cvili i plače

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala jednu novu koncepciju rada i djelovanja predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a na nivou BiH, a to je promovisanje koncepta jačanja BiH.

dodik-snsd-nezavisne
Milorad Dodik: (FOTO: A. Čavić / Nezavisne.com)

Nastup ministra Mirka Šarovića, rekao je Dodik, neodoljivo podsjeća na nastupe ambasadora koji su ovdje godinama dolazili i prijetili prstima govorili neargumentovane stvari, i ne želeći da čuju mišljenje drugih samo napuste mjesto gdje su to govorili,

“Ali, možda on sebe već smatra za ambasadora u RS iz BiH i zato može na taj način da se ponaša”, rekao je Dodik, i dodao da obraćanje predsjednika SDS-a Mladena Bosića Narodnoj skupštini nije bilo u funkciji teme posebne sjednice i o tome on ništa nije govorio, ali jeste bilo u funkciji onih koji ga podržavaju.

“Kao najbolji đak Bakira Izetbegovića iz srpskog odjeljenja te škole Bosić umjesto konkretnih odgovora na konkretna pitanja deset minuta je odlučio da sa skupštinske govornice cvili i plače, pokazuje nemoć i svoje ponašanje kakvo je naučio u Sarajevu. Koliko je dugo Bosić perjanica probosanske politike to smo saznali i prije prethodnih izbora i na to ukazivali. Samozvani mesija spašava RS od zla i kriminalne vlasti, koja se navodno nalazi u RS, i to je negova matrica koju ponavlja duže vrijeme. Ostalo je samo da Bosić počne da upotrebljava krilaticu iz Sarajeva da smo mi manji bh. entitet a nisam siguran da to nećemo uskoro čuti od nekog od njih”, kaže Dodik.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da je ranije uvijek postojala koordinacija između vlasti u Republici Srpskoj i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, bez obzira ko je činio tu vlast, ali da je posebno zasjedanje parlamenta Srpske pokazalo da te koordinacije više nema.

“Zasjedanje republičkog parlamenta pokazalo je da su danas na sceni dva nepomirljiva i različita koncepta. SNSD se zalaže i uvijek će se zalagati za očuvanje statusa Republike Srpske, poštovanje Ustava i zakona Republike Srpske, kao i Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma. SNSD nikada nije odbacio dejtonsko uređenje BiH, ali jeste ono što je suprotno Dejtonskom sporazumu”, istakao je Dodik.

On je naveo da je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske bio pokušaj da se dođe do kompromisa u vezi sa pitanjima važnim za Srpsku, da se evidentiraju propusti, poprave napravljene greške u radu i da se vidi kako dalje sarađivati i raditi za dobrobit Republike Srpske i njenog naroda.

Dodik je najavio da će 5. novembra, na poziv Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, prisustvovati sastanku predstavnika političkih partija iz Srpske na kojem će biti riječi o ugovoru BiH i Islamske zajednice.

Izvor: PressRS

Autor