Početna  /  Dodik: Bosić je najbolji Bakirov đak, koji samo cvili i plače
Republika Srpska Vijesti

Dodik: Bosić je najbolji Bakirov đak, koji samo cvili i plače

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske pokazala jednu novu koncepciju rada i djelovanja predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a na nivou BiH, a to je promovisanje koncepta jačanja BiH.

dodik-snsd-nezavisne
Milorad Dodik: (FOTO: A. Čavić / Nezavisne.com)

Nastup ministra Mirka Šarovića, rekao je Dodik, neodoljivo podsjeća na nastupe ambasadora koji su ovdje godinama dolazili i prijetili prstima govorili neargumentovane stvari, i ne želeći da čuju mišljenje drugih samo napuste mjesto gdje su to govorili,

“Ali, možda on sebe već smatra za ambasadora u RS iz BiH i zato može na taj način da se ponaša”, rekao je Dodik, i dodao da obraćanje predsjednika SDS-a Mladena Bosića Narodnoj skupštini nije bilo u funkciji teme posebne sjednice i o tome on ništa nije govorio, ali jeste bilo u funkciji onih koji ga podržavaju.

“Kao najbolji đak Bakira Izetbegovića iz srpskog odjeljenja te škole Bosić umjesto konkretnih odgovora na konkretna pitanja deset minuta je odlučio da sa skupštinske govornice cvili i plače, pokazuje nemoć i svoje ponašanje kakvo je naučio u Sarajevu. Koliko je dugo Bosić perjanica probosanske politike to smo saznali i prije prethodnih izbora i na to ukazivali. Samozvani mesija spašava RS od zla i kriminalne vlasti, koja se navodno nalazi u RS, i to je negova matrica koju ponavlja duže vrijeme. Ostalo je samo da Bosić počne da upotrebljava krilaticu iz Sarajeva da smo mi manji bh. entitet a nisam siguran da to nećemo uskoro čuti od nekog od njih”, kaže Dodik.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci napomenuo da je ranije uvijek postojala koordinacija između vlasti u Republici Srpskoj i njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH, bez obzira ko je činio tu vlast, ali da je posebno zasjedanje parlamenta Srpske pokazalo da te koordinacije više nema.

“Zasjedanje republičkog parlamenta pokazalo je da su danas na sceni dva nepomirljiva i različita koncepta. SNSD se zalaže i uvijek će se zalagati za očuvanje statusa Republike Srpske, poštovanje Ustava i zakona Republike Srpske, kao i Ustava BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma. SNSD nikada nije odbacio dejtonsko uređenje BiH, ali jeste ono što je suprotno Dejtonskom sporazumu”, istakao je Dodik.

On je naveo da je održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske bio pokušaj da se dođe do kompromisa u vezi sa pitanjima važnim za Srpsku, da se evidentiraju propusti, poprave napravljene greške u radu i da se vidi kako dalje sarađivati i raditi za dobrobit Republike Srpske i njenog naroda.

Dodik je najavio da će 5. novembra, na poziv Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja, prisustvovati sastanku predstavnika političkih partija iz Srpske na kojem će biti riječi o ugovoru BiH i Islamske zajednice.

Izvor: PressRS

0 Shares

Moja Hercegovina

3 0 komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali
 • Vještak odbrane u predmetu Tužilac protiv Ratka Mladića, Dušan Dunjić, koji je danas trebalo da svjedoči u sudnici, pronađen je mrtav u hotelu u kojem je odsjeo, saopštio je danas Haški tribunal.
  —————–
  Sta pricas o Bosicu psihopato.Izadji i reci ko to ubija Mladiceve svjedoke slugo ustaski! Pa sve tvoja ratno-profiterska mafija koja mu je pobila pola porodice zato se pravis lud i pokusavas da sakrijes !

 • Za vrijeme njegovog prvog mandata (kada su ga okupatorski tenkovi instalirali na vlasti rušeći legalne institucije Republike Srpske) desio prenos najvećih i za Republiku Srpsku najznačajnijih nadležnosti.

  Tada je, podsjećanja radi, ukinut platni promet sa Srbijom, ukinuta je carina i granična služba RS, ukinute su registarske tablice RS, formiran je Sud i Tužilaštvo BiH, formirane su OSA (Obavještajno – sigurnosna agencija) , SIPA (policijska agencija koja obavlja poslove iz nadležnosti Suda i Tužilaštva BiH) , formirana je zajednička vojska, Uprava za indirektno oporezivanje itd.

  Sve ovo na nivo BiH preneo je Milorad Dodik.

  Ipak, najpogubnija tekovina prve Dodikove vladavine, bila je prihvatanje Konačne arbitražne odluke za Brčko iz 1999.

  Ovom odlukom Brčko je proglašeno distriktom i izdvojeno je iz sastava Republike Srpske, koja je na taj način presječena na zapadni i istočni deo.

  Krajem prošle godine, Vlada Dodikovog potrčka Aleksandra Džombića, donijela je odluku kojom definitivno ukida međuentitetsku liniju u oblasti Brčko, tj. Implementira odluku iz 1999.

  I na taj način RS i definitivno i faktički postaje podijeljena na dva dijela.

  Jasno je kakve to može imati negativne posledice po Srbe zapadno od Drine u budućnosti.

  Analogno Dodikovom zalaganju i lobiranju za uspostavljanje hrvatskog entiteta u BiH, dešava se potpuna ekonomska i politička kolonizacija Republike Srpske od strane Hrvata iz Hrvatske i BiH.

  Za Republiku Srpsku su u ekonomskom smislu posebno pogubne jake Dodikove poslovno – prijateljske veze sa hrvatskim biznis i uvozničkim lobijima, kojima je kroz uvoz mnobrojnih proizvoda i otvaranje hrvatskih tržnih centara, omogućio snažan prodor na tržište Republike Srpske, a oni su to maksimalno iskoristili i u ogromnom procentu ga okupirali.

  Dok našim tržištem neometano „drmaju“ Konzum, Kraš, Cedevita i Podravka, o obrnutoj trgovinskoj razmjeni i ulasku kapitala i proizvoda iz Republike Srpske u Hrvatsku ili «Herceg – Bosnu», naravno nema ni govora.

  Koliko je aktuelni režim u Republici Srpskoj u službi hrvatskih nacionalnih i ekonomskih interesa, govori i to da su se pojavile indicije, da vlasti RS ćute o zločinima koje je hrvatska regularna vojska počinila na Kupresu, u Bosanskom Brodu i Mrkonjić Gradu, zbog Dodikovih poslovno – prijateljskih veza sa jednim od komandanata akcije na Mrkonjić Gradu, kada je strijeljano oko 300 zarobljenih srpskih civila i vojnika.

Copy link
Powered by Social Snap