Početna  /  Đukanović novi predsjednik Crne Gore
Crna Gora

Đukanović novi predsjednik Crne Gore

PODGORICA – Na osnovu 80, 5 odsto obrađenih podataka kandidat DPS Milo Ðukanović vodi sa 53, 7 odsto glasova, ispred kandidata većeg dijela opozicije, Mladena Bojanića koji je osvojio 33,8 odsto glasova, saopštio je CDT.

Biračka mjesta su zatvorena u 20 sati.
Predsjednik DRI, Mersudin Dautović, je oceijnio da su izbori prošli u mirnoj atmosferi, da su građani pokazali zrelost i odgovornost.

Dautović je rekao da DRI gotovo da nije imala posla tokom čitavog dana, te da je dobijen samo jedan prigovor od predsjedničkog kandidata većeg dijela opozicije Bojanića.

On je rekao da je tim povodom DRI održao vanrednu sjednicu i zaključio da je prigovor preuranjen, odnosno da je prethodno trebalo da bude podnijet opštinskim izbornim komisijama.

Predsjednik Crne Gore bira se na pet godina.

Pravo glasa na izborima u CG imalo je 532.599 građana, a pravo glasa, prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT) iskoristilo je 64 odsto upisanih birača.

Opozicija tvrdi:Mnoštvo neregularnosti na izborima

Opozicione partije i kandidati opozicionih stranaka tvrde da su predsjednički izbori bili neregularni i da je bilo niz nepravilnosti – od kupovine glasova do paralelnih spiskova.

„Novi pritisak na građane od državnog aparata zabilježen je u Bijelom Polju. Naime, policija je naredila privođenje aktivista DF-a koji su pokušali da spriječe malverzacije i nezakonite radnje aktivista DPS-a“, saopštio je Demokratski front, koja je podržala kandidata Mladena Bojanića.

URA, koja je takođe podržala Bojanića takođe optužuju DPS za nepravilnosti na izborima.

Iz URA je saopšteno i da je na jednom biračkom mjestu u Podgorici, članica iz biračkog odbora izgovara naglas imena građana koji dolaze na glasanje.

0 Shares
0 Shares
Copy link