Početna  /  Đorđe Vučinić za MH: Mi navijamo za ”Leotar” iz ljubavi, a Luka Petrović iz interesa!
Izdvajamo Trebinje

Đorđe Vučinić za MH: Mi navijamo za ”Leotar” iz ljubavi, a Luka Petrović iz interesa!

Na nedavno završenoj, šestoj Sjednici Skupštine Grada Trebinja, u toku diskusije o radu Sportskog društva ”Leotar” došlo je do žestoke rasprave između Luke Petrovića, šefa odborničkog kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Đorđa Vučinića, šefa odborničkog kluba ”Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića”. Na Vučinićevo pitanje upućeno Petroviću koje se odnosilo na dug koji je FK ”Leotar” imao nakon odlaska Luke Petrovića sa funkcije predsjednika kluba, Petrović je skrenuo temu na Miru Vučinić, tetku Đorđa Vučinića. On je tada rekao da je Mira Vučinić u više sporova zastupala klijente koji su potraživali sredstva od fudbalskog kluba i kako je na taj način, u preko 30 tužbi, oštetila ovaj sportski kolektiv. Takođe, Petrović je naveo da Mira i Đorđe nisu kupovali karte za utakmice trebinjskih ekipa, a u jednom trenutku je pozvao Vučinića da ”donese potvrdu”. Iako je u prvi mah Vučinić takav zahtjev nazvao ponižavajućim, ipak je odgovorio Petroviću na ovaj svojevrsni izazov i juče objavio video zapis u kojem je pokazao brojne godišnje ulaznice za utakmice fudbalera ”Leotara”, kao i još neke zanimljivosti koje potpuno negiraju sve ono što je Petrović rekao vezano za odnos Đorđa i Mire Vučinić prema sportskim kolektivima u Trebinju.

Đorđe Vučinić je juče objavio video kojim demantuje navode i optužbe Luke Petrovića, a u njemu navodi da je veliki broj ljudi pružio neformalnu podršku, a da su to učinili i neki odbornici vladajuće koalicije, kao i pojedinci iz uprava sportskih klubova. Ipak, zvanična podrška je izostala, a Đorđa je posebno pogodilo to što nijedan sportski kolektiv nije imao dovoljno hrabrosti da javno osudi izjave i optužbe Luke Petrovića.

Đorđe Vučinić je za internet magazin ”Moja Hercegovina” govorio o ovom sukobu, a prisjetio se i nekih starih odlazaka na utakmice. Dovođenje tetka Mirine ljubavi prema sportu u pitanje nazvao je degutantnim.

”O Mirinoj ljubavi prema sportu degutantno je i suvišno pričati. To cijeli grad zna, a zna to dobro i Luka Petrović. Ali shvatam i takvu reakciju, jer je lakše bilo udarati nisko nego braniti očigledan kriminal. Mira je neko kome je “propao vikend” ako i košarkaši i rukometaši tog vikenda igraju na strani. Mira je nerijetko putovala i na gostovanja da bodri Leotara, od Bileće do Čapljine, Čitluka, Posušja, Gruda i Mostara.” – priča Đorđe.

On tvrdi da ni on ni njegova tetka nikada nisu ništa tražili niti dobili na račun kluba, već da je sve plaćeno iz njihovog džepa, o čemu najradije ne bi ni pričao da na ovakav način nije isprovociran od strane Luke Petrovića.

”Naravno, nikad na račun kluba! Volio bih da nam gospodin Petrović objasni šta je to potpisivao u hotelu “Drina” u Bijeljini nakon utakmice Radnik – Leotar, a valjda i saznamo da li ga je klub “častio” spavanjem, Elektroprivreda Republike Srpske ili neko treći. Poznato je da Petrović i slični često i ručaju “na olovku”, što je lako provjeriti po mnogim lokalnim restoranima.” – rekao nam je Đorđe Vučinić.

Vučinić nam je dostavio fotografiju sa gostovanja fudbalera ”Leotara” u prvom kolu ovogodišnje Premijerlige, protiv bijeljinskog ”Radnika”, na kojoj se, kako tvrdi, jasno vidi kako Petrović ”olovkom” plaća noćenje u hotelu u kojem je odsjeo da bi ”bodrio” novog-starog Premijerligaša. Petrović je, prema Vučinićevim riječima, odsjeo u luksuznom hotelu ”Drina” u Bijeljini, a fudbaleri su odsjeli na drugoj lokaciji, a kako saznajemo, radi se o hotelu ”Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine. Takođe, u posjedu smo fotografije recepcije hotela ”Drina”, sa koje se može lako uočiti da su Vučinićeve tvrdnje tačne i da je Petrović zaista nešto potpisivao na recepciji ovog hotela.

Luka Petrović na recepciji hotela ”Drina” u Bijeljini potpisuje račun za koji Vučinić smatra da je plaćanje noćenja ”olovkom”
Recepcija hotela ”Drina” Bijeljina, foto: Hedonist

Đorđe dalje navodi da je utakmice trebinjskih sportista, najčešće u društvu tetke Mire Vučinić, posjećivao od malih nogu.

”Sa tetkom Mirom počeo sam ići na utakmice još kao klinac. Gotovo da nije bilo utakmice na kojoj nismo bili skupa na “Policama”. Uvijek ću se sjećati “proloma oblaka” i nevremena na dvije, a možda i tri sezone zaredom protiv Čelika. Ni to nismo propuštali.” – prisjeća se najmlađi odbornik u trebinjskim skupštinskim klupama.

Dvanaestogodišnji Đorđe Vučinić na stadionu Police – 2011. godina, kada Luka Petrović postaje predsjednik kluba

Za kraj podvlači da je osnovna razlika ta što njegova porodica i on bodre ”Leotar” iz čiste ljubavi, a Luka Petrović to radi zbog lične dobiti.

”Mi navijamo za Leotar iz ljubavi, dok Luka Petrović i njemu slični to rade iz koristi. Iz ličnog bojkota već godinama nismo na “Policama”, zbog cijelog kriminala i mnogo lešinara (ali ne navijača Borca) oko kluba, a to pravi ljubitelji i članovi Leotara dobro znaju.” – rekao je za kraj Đorđe Vučinić.

Igor Svrdlin

11 Shares
11 Shares
Copy link