Početna  /  Danas komemoracija u Potočarima
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Danas komemoracija u Potočarima

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti održana komemoracija nastradalim Bošnjacima, kojom će biti obilježeno 22 godine od zločina u Srebrenici.

Početak komemorativnog programa najavljen je za 11.30 časova.

Nakon obraćanja zvaničnika u komemorativnoj sali, delegacije će u 12.20 časova u sakralnom dijelu Memorijalnog centra položiti vijence i odati poštu nastradalim. Potom će uslijediti vjerski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka 71 identifikovane osobe.

Posmrtni ostaci identifikovanih, koji će danas biti ukopani, dovezeni su u Potočare, a juče u popodnevnim časovima stigla je i kolona sa učesnicima trodnevnog “Marša mira”.

Juče je održana i komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je odata počast svim stanovnicima ove opštine poginulim u proteklom ratu.

Komemorativni skup obezbjeđuje Policija Republike Srpske uz podršku svih bezbjednosnih struktura u BiH.

Na putevima u ovoj regiji na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbjednosti obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja.

U opštini Srebrenica 11. i 12. juli proglašeni su neradnim danima da bi građani mogli odati počast nastradalim sugrađanima.

Na putevima prema Srebrenici danas će biti na snazi poseban režim saobraćaja, da bi svi koji se odluče mogli bezbjedno stići u Potočare i vratiti se nakon komemoracije.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap