Početna  /  Crna Gora spremna za zimsku sezonu: Spoj dobrog provoda i čistog planinskog vazduha
Crna Gora

Crna Gora spremna za zimsku sezonu: Spoj dobrog provoda i čistog planinskog vazduha

Kako izgleda spakovati kofere i otići na more, baš u januaru?! I ove godine Jadranske obale Crne Gore spremno dočekuju turiste i zato ne treba da čudi što mnogima januarsko more i tamošnji primorski gradovi zauzimaju centralno mjesto na mapi njihovih putovanja. Međutim, nije samo morska pjena ono što Crnu Goru čini posebnom u januaru, tu su i nezaboravne novogodišnje proslave na otvorenom koje odlikuje kvalitetna muzika i opuštena atmosfera. I ove godine, Budva, Herceg Novi, Tivat , Kotor i Bar su spremni za najluđu novogodišnju noć i najbolju zabavu na otvorenom.

Crna Gora je na neki način postala brend kada je u pitanju proslava Nove godine „pod vedrim nebom“, a svjesni su toga i organizatori, pa su i ove godine uspjeli da najveće muzičke zvijezde na ovim prostorima dovedu u tamošnje primorske gradove. Sinonim dobrog provoda i odličnog zvuka na otvorenom je najatrakivniji grad Crne Gore – Budva koja i ove godine novogodišnju zabavu počinje već 29. decembra koncertima grupa „Hlаdno pivo „ i „S.A.R.S“, dok će 30. decembrа svi gosti nа otvorenom imаti priliku dа uživаju uz dobre zvuke rok-en-rolа i to uz „Bаjаgu i instruktore.

Rok-en-rol zabava se nastavlja i za novogodišnju noć, 31.decembra, gdje će sve posjetioce na otvorenom u Budvi zabavljati “Bijelo dugme”.

Takođe, i ostali primorski gradovi na svom trgu ugostiće najveće zvijezde muzičke balkanske scene, pa će Džiboni pjevati u Tivtu, a pjevačica raskošnog glasa Marija Šerifović novogodišnju noć proslaviće sa stanovnicima i posjetiocima Bara.

Nakon slavlja na otvorenom i udisanja mirisa Jadrana, idealno je sumirati utiske, zacrtati ciljeve za novu godinu na čistom planinskom vazduhu. Za jedan takav odmor nije potrebno otići daleko, jer ski staze Crne Gore su već spremne.

Naime, ski centri Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve i Turjak spremno dočekuju goste sa već utabanim stazama i pristupačnim cijenama.

[mhc_antrfile naslov=”Cijena smještaja za svačiji ukus”]

Cijene hotelskog i privatnog smještaja u ski centrima Crne Gore su različite i prihvatljive u zavisnosti od vrste i kvaliteta smještaja – cijene na bazi polupansiona u hotelim u ski centrima tokom zimske sezone se kreću od 24 evra u hotelima sa tri zvjezdice do 35 evra u hotelima sa četri zvjezdice , a u privatnom smještaju od 10 evra do 20 evra po osobi u zavisnosti od lokacije i kategorije objekta.

[/mhc_antrfile]

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore navode da iako je početak sezone, gosti već pristižu, a zbog povoljnih vremenskih prilika, turisti već sada mogu da uživaju u snijegu i da se prepuste zimskim čarolijama.

“Nova sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma. U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru „Four Points by Sheraton“. O interesovanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je za period katoličkog Božića već rasprodat, a dobar buking najavljen je i tokom cijele zimske sezone. Novootvoreni mali hoteli sa visokim nivoom usluge, kao i obogaćena ponuda sa dodatnim velnes i spa sadržajima, značajno su doprinijeli sadržaju ponude smještaja za ovu sezonu kako u primorskom tako u planinskom dijelu Crne Gore“ istakla je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak – Kukavičić.

 

Organizatori uvjeravaju da će sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima ove sezone biti u funkciji. Na skijalištima će se, kako je planirano, organizovati dnevne zabave, promocije, tematske radionice i programi animacije za najmlađe posjetioce.

Noviteti u ponudi: avanturistički parkovi

Ono što je novo i zanimljivo u zimskim centrima Crne Gore jesu dva avanturistička parka koja će raditi tokom cijele godine.

“ Pored avanturističkog parka u centru Kolašina koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetioce,  u ski centru Savin Kuk otvoren je još jedan avanturistički park sa pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radiće tokom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski centara I kvalitetu ponude, kako tokom ljetnje tako I tokom zimske sezone”, navodi Radak- Kukavičić. Cijena u avanturističkim parkovima za najmlađe iznosi pet evra, za juniore osam evra, a za odrasle 10 evra.

Onima koje su željni nove doze adrenalina i koji su navikli na malo drugačiji odmor, Crna Gora nudi pregršt avanturističkog sadržaja, poput dnevne i noćne varijante jahanja konja, raftinga, džip safarija, penjanje po prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima i mnogim drugim manje uobičajenim aktivnostima na planini.

Brojna etno sela kao što su Montenegro, Jatak, Nevidio,Štavna, Izlazak, Vuković i druga, pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

(SPONZORISAN TEKST)

 

 

4 Shares
4 Shares
Copy link