Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Božićna poruka iz Trebinja: Slavimo mir, radost i prihvatanje među narodima

  Podijeli:

  TREBINjE – Vjernici katoličke vjeroispovijesti danas proslavljaju Božić. U katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju don Ivo Šutalo jutros je služio misu, te vjernicima poželio mir, radost i prihvatanje među narodima.

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Čestitajući Božić don Ivo Šutalo je vjernicima poželio sreću i blagoslov ne smo u prazničmim danima, već tokom cijele godine.

  Don Ivo Šutalo (Foto: Moja Hercegovina)
  Don Ivo Šutalo (Foto: Moja Hercegovina)

  “Može li biti ljepša božićna poruka svim vjernicima od one koju su pjevali anđeli one noći kad se rodio Isus – slava Bogu na visini, a među ljudima na zemlji mir i dobra volja. To je najljepša božićna poruka svima nama, ne samo vjernicima katoličke vjere, već poruka svim ljudima dobre volje koji vole čovjeka i crkvu, koji se međusobno pomažu i dolaze u susret drugome, koji se jedni drugih ne boje. Isus je upravo zato i došao da donese mir, radost, zadovoljstvo i blagoslov svima nama. Zahvaljujemo Gospodu na svemu što nam je darovao kroz ovu godinu, pa makar nam se to ne sviđalo i ne odgovaralo nam”, istakao je Šutalo.

  Božićnoj misi prisustvovali su vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, kojima je Šutalo uputio zahvalnost zbog, kako je rekao “spremnosti za saradnju, kako na vjersko-ekumenskom planu, tako i na kulturnom i svakom drugom”.

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Vladika Grigorije je u svom obraćanju u katedrali vjernicima čestitao Božić i Novu godinu, a don Ivu Šutalu “srećan početak služenja Bogu”.

  “Želim da smo uvijek radosni kada smo sa vama i kad se zajedno molimo i slavimo Boga, a današnja poruka Duha svetoga kroz anđele i pastire je uvijek dobrodošla i uvijek nam krijepi srca, a to je poruka da na nebesima bude slava Bogu, a na zemlji mir i dobra volja među ljudima”, rekao je vladika Grigorije.

  Gradonačelnik Petrović je vjernicima čestitao najradosniji praznik, te izrazio zadovoljstvo što u miru i jednistveno proslavljaju sve praznike.

  “Želim da to tako bude i u budućim vremenima, jer samo tako možemo biti napredni i u Trebinju i u našim porodicama”, kazao je Petrović.

  Foto: Moja Hercegovina
  Foto: Moja Hercegovina

  Inače, u petak su se u trebinjskoj Gradskoj upravi sastali bivši trebinjski župnik don Ante Luburić i don Ivo Šutalo sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

  U subotu 31. decembra u 16 sati u trebinjskoj katedrali biće služena Sveta misa zahvalnica.

  Nikolija Bjelica

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI