Božićna poruka iz Trebinja: Slavimo mir, radost i prihvatanje među narodima

TREBINjE – Vjernici katoličke vjeroispovijesti danas proslavljaju Božić. U katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju don Ivo Šutalo jutros je služio misu, te vjernicima poželio mir, radost i prihvatanje među narodima.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Čestitajući Božić don Ivo Šutalo je vjernicima poželio sreću i blagoslov ne smo u prazničmim danima, već tokom cijele godine.

Don Ivo Šutalo (Foto: Moja Hercegovina)
Don Ivo Šutalo (Foto: Moja Hercegovina)

“Može li biti ljepša božićna poruka svim vjernicima od one koju su pjevali anđeli one noći kad se rodio Isus – slava Bogu na visini, a među ljudima na zemlji mir i dobra volja. To je najljepša božićna poruka svima nama, ne samo vjernicima katoličke vjere, već poruka svim ljudima dobre volje koji vole čovjeka i crkvu, koji se međusobno pomažu i dolaze u susret drugome, koji se jedni drugih ne boje. Isus je upravo zato i došao da donese mir, radost, zadovoljstvo i blagoslov svima nama. Zahvaljujemo Gospodu na svemu što nam je darovao kroz ovu godinu, pa makar nam se to ne sviđalo i ne odgovaralo nam”, istakao je Šutalo.

Božićnoj misi prisustvovali su vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, kojima je Šutalo uputio zahvalnost zbog, kako je rekao “spremnosti za saradnju, kako na vjersko-ekumenskom planu, tako i na kulturnom i svakom drugom”.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Vladika Grigorije je u svom obraćanju u katedrali vjernicima čestitao Božić i Novu godinu, a don Ivu Šutalu “srećan početak služenja Bogu”.

“Želim da smo uvijek radosni kada smo sa vama i kad se zajedno molimo i slavimo Boga, a današnja poruka Duha svetoga kroz anđele i pastire je uvijek dobrodošla i uvijek nam krijepi srca, a to je poruka da na nebesima bude slava Bogu, a na zemlji mir i dobra volja među ljudima”, rekao je vladika Grigorije.

Gradonačelnik Petrović je vjernicima čestitao najradosniji praznik, te izrazio zadovoljstvo što u miru i jednistveno proslavljaju sve praznike.

“Želim da to tako bude i u budućim vremenima, jer samo tako možemo biti napredni i u Trebinju i u našim porodicama”, kazao je Petrović.

Foto: Moja Hercegovina
Foto: Moja Hercegovina

Inače, u petak su se u trebinjskoj Gradskoj upravi sastali bivši trebinjski župnik don Ante Luburić i don Ivo Šutalo sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem i vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

U subotu 31. decembra u 16 sati u trebinjskoj katedrali biće služena Sveta misa zahvalnica.

Nikolija Bjelica

Autor